Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

«Вчитимемося зберігати людське в собі»

У місті Лева відбудеться ювілейний, 30-й літературний фестиваль

Попри воєнний стан в Україні, мало не щоденні тривоги, літературний фестиваль та книжковий ярмарок, на який з'їжджаються шанувальники книжки мало не з усієї України, відбудеться у Львові 4−8 жовтня у змішаному форматі: наживо та онлайн.

Книжковий ярмарок вперше зу­стрічатиме українських видавців на новій локації - поруч з Центром архі­тектури, дизайну та урбаністики «По­рохова вежа».

Щороку Lviv BookForum обирає фокусну тему, навколо якої розгор­тається дискусійне життя фестива­лю. Цьогоріч це — «Перепис майбут­нього». Письменники, інтелектуали та культурні діячі говоритимуть про прийдешнє, у якому Україна є силь­ним незалежним суб'єктом політич­ного світу, а кожна українка/украї­нець відчуває свій вплив на власне й стороннє життя. Серед гостей — Енн Епплбом (США), Бен Окрі (Нігерія), Ева Томпсон (США), Арт Шпігельман (США), Георгі Господинов (Болгарія), Джонатан Франзен (США), Панкадж Мишра (Індія), Озрен Кебо (Боснія), Славенка Дракуліч (Хорватія), Марія Ресса (Філіппіни), Люк Гардінґ (Вели­ка Британія), Каталіна Ґомес (Колум­бія), Девід Тоскана (Мексика), Девід Ріфф (США), Ед Вулліамі (Велика Британія), Бернар-Анрі Леві (Фран­ція), Андрій Курков, Катерина Калит­ко, Віталій Портников, Олександра Матвійчук, Олександр Михед, Пав­ло Вишебаба, Андрій Любка, Ярина Чорногуз, Ірина Цілик, Вахтанг Кебу­ладзе…

За словами програмної дирек­торки Lviv Bookforum Софії Челяк, «на BookForum говоритимемо про досвіди балканських воєн, порівню­ватимемо постколоніальні та анти­колоніальні процеси в різних країнах, спробуємо змоделювати, як на світо­ву економіку впливатиме відбудова України. Однак найголовніше — вчи­тимемося зберігати людське в собі».

Основна програма 30-го Lviv BookForum налічує понад 30 подій. Відбудуться дискусійні панелі, дитя­ча програма, традиційна «Ніч поезії і музики», програма видавців, розмо­ви, присвячені вшануванню пам’яті і творчості загиблих від війни україн­ських письменників Вікторії Амелі­ної та Володимира Вакуленка.

Схожі новини