Передплата 2024 ВЗ

Уже 52 роки харчується тільки в «МакДональдзі»

70-річний американець Ден Ґорске почувається незле. З'їв уже понад 34 тисячі канапок Big Mac — це світовий рекорд

Уже 52-й рік поспіль Ден Ґорске харчується лише у ресторанах "швидкої їжі" мережі McDonald's. 70-річний американець каже, що робитиме так і далі. Фото FB/Donald Gorskе.
Уже 52-й рік поспіль Ден Ґорске харчується лише у ресторанах "швидкої їжі" мережі McDonald's. 70-річний американець каже, що робитиме так і далі. Фото FB/Donald Gorskе.

Американець Ден Ґорске, якому нещодавно виповнилося 70, уже майже 52 роки харчується виключно канапками Big Mac. Уперше чоловік скуштував такий сендвіч 17 травня 1972-го, і відразу полюбив цю «швидку їжу».

«Напевно, я їстиму „біґмаки“ усе життя, подумав я тоді, — згадує Ден Ґорске в інтерв'ю сайту світової Книги рекордів Ґіннеса. — Гамбургери, які я з'їдав, із першого ж дня почав рахувати». Чоловік не перебільшує: зберігає не лише чеки на всі «біґмаки», які з'їв, а й паперові коробочки, у який подають ці канапки.

«Якщо це тебе досі не вбило»…

На початках свого «роману» з «МакДональдзом» Ден Ґорске з'їдав до… дев’яти «біґмаків» щодня. Його мати, пригадує чоловік, переконувала сина, що той повинен бодай раз на день харчуватися «нормальною» їжею. Але через десять років мати змирилася. «Якщо це тебе досі не вбило, то далі роби, що заманеться», — сказала жінка.

Колись Ден Ґорске щодня їздив до «МакДональдза», де їв гамбургери, поки не наїдався. У найближчій до будинку чоловіка мережевій ресторації на стіні висить його портрет — як найкращого відвідувача. Пропозицію своїй дружині Мері фанат «біґмаків» зробив на автостоянці біля улюбленого закладу, під великою «золотою» літерою М…

Сьогодні Ґорске відвідує «МакДональдз» уже не так часто, зазвичай двічі на тиждень. Замовляє одразу з десяток «біґмаків»: один з'їдає на місці, а решту забирає зі собою. Удома, коли зголодніє, розігріває черговий гамбургер у мікрохвильовці.

Відмовився від картоплі фрі й почав ходити пішки

Чоловік каже, нині приймає їжу не більше двох разів на день, тобто їсть набагато менше, ніж у молодості. Нещодавно Ден Ґорске відмовився від картоплі фрі, яку також дуже любив, і почав ходити пішки — не менше десяти кілометрів щодня. Рекордсмен упевнений, це гарантує йому довголіття.

Минулого року чоловік з'їв 728 «біґмаків», а загалом уже понад 34 тисячі! Як запевняє Ґорске, ці канапки йому смакують, тож він і надалі їх їстиме.