Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Біля Джакарти розбився пасажирський літак: у морі знаходять уламки та тіла

У суботу, 9 січня, влада Індонезії заявила, що втратила зв’язок із літаком Boeing 737-500 Sriwijaya Air Flight 182 через чотири хвилини після вильоту з аеропорту Джакарти

Про це повідомляє видання Jantaka reporter.

За даними сервісу FlightRadar24, рейс Sriwijaya Air SJ182 зник з радарів на висоті понад 10 000 футів приблизно через 4 хвилини після вильоту з Джакарти. За одну хвилину літак втратив понад 3000 м. висоти.

Рейс виконував Boeing 737−500 «classic» з реєстраційним номером PK-CLC (MSN 27 323). Перший політ цього літака відбувся у травні 1994 року (26 років тому). Екіпаж рейсу перестав виходити на зв’язок о 07:40:27 за місцевим часом. Літак здійснював політ за маршрутом Джакарта — Понтіанак.

Пізніше місцеві ЗМІ почали повідомляти, що борт розбився неподалік від острова біля Джакарти, а пошуково-рятувальні загони знайшли уламки літака та частини тіл пасажирів. Як передає CNN Indonesia, рибалки двічі бачили вибух у морі.

Читайте також: У Росії два літаки зіштовхнулися під час польоту, є загиблі

За повідомленням індонезійських ЗМІ, на борту літака перебувало 65 пасажирів, серед яких п’ятеро дітей та немовля.

ОНОВЛЕНО: Індонезійська влада підтвердила, що пасажирський Boeing 737−500 авіакомпанії Sriwijaya Air, на борту якого перебувало 65 людей, розбився. Про це повідомляє Detik News.

«Ми підготували спільну пошуково-рятувальну групу з поліцією міста Полдо, поліції Тисячі островів, для допомоги в пошуках тіл із літака Sriwijaya Air», — сказав речник Мінтранспорту Індонезії Джая Комбес Юсрі Юнус.

Міністр транспорту Буді Кар'я Сумаді підтвердив, що літак розбився неподалік від острова Мале.

Схожі новини