Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

МЗС: "Особи загиблих у Кабулі ідентифіковані. Готують літак"

Серед загиблих у Кабулі українців 5 чоловіків і дві жінки, особи їх уже ідентифіковані.

Про це "Українській правді" повідомив директор Департаменту консульської служби МЗС Сергій Погорельцев.

"Підтверджено загибель 7 громадян. Тіла уже ідентифікували. Серед загиблих дві жінки. Висловлюю співчуття рідним" - сказав він.

За словами Погорельцева, на місці працює консул, якого відрядили з посольства у Таджикистані для оперативного вирішення питань з ідентифікацією, репатріацією тощо.

У МЗС наразі не називають прізвища загиблих.

"Готується спецрейс за дорученням прем'єр-міністра. Полетить літак ДСНС за тілами. Наразі опрацьовується питання отримання дозволів на політ. Виписані уже 6 свідоцтв про смерть", - сказав Погорельцев.

У відомстві повідомили, що в Кабулі перебуває 19 українців, яких врятували у готелі.

"Наші громадяни знаходяться у безпечному місці, на одній з військових баз. Частина з тих, що були на військовій базі уже повернулися до готелю. Йдеться 19 осіб. Очевидно, якась кількість з них, або всі вони громадяни України. Це за інформацією наших партнерів", - сказав Погорельцев.

Він запевнив, що у готелі наразі безпечно.

"Там усе під контролем компетентних правоохоронних органів Афганістану. Прямої загрози будь-кому з громадян України немає", - сказав Погорельцев.

Усі українці, що перебували у готелі, працівники авіакомпаній.

Погорельцев також уточнив, що люди повернулися до готелю, щоб забрати свої речі.

"Після того, як вони заберуть свої речі, то їх знову розмістять на військовій базі. Планується, що вони вже завтра вилетять в Україну", - підсумував Погорельцев.

У мережі оприлюднили інформацію про українців, які загинули в готелі у столиці Афганістану Кабулі під час нападу терористів "Талібану"

Кількість громадян України, які загинули внаслідок теракту в Кабулі, збільшилась до 7 осіб. Киянка Тетяна Іванютина опублікувала у своєму Facebook фото двох загиблих бортпровідниць – Катерину Пасенчук і Ірину Медічеву.

"Не стало двох прекрасних молодих дівчаток – Каті Пасенчук і Іри Медичевої. Вічна їм пам'ять", – пише киянка Іванютина Тетяна.

У коментарях до допису виклали знімок ще одного загиблого громадянина України – Романа Власова.

У мережі з'явились моторошні відео, як люди рятуються з готелю у Кабулі

Терористи екстремістського угрупування "Талібан" із вогнепальною зброєю та гранатами увірвалися в готель "Intercontinental Hotel" в Кабулі та відкрили вогонь по його гостях. Люди по простирадлах з шостого поверху тікали з будівлі.

Кількість жертв внаслідок нападу терористів перевищує 30 осіб і може зрости. Серед загиблих – 7 громадян України.

Видання The Telegraph опублікувало на своєму YouTube-каналі відео, на якому видно, як люди намагалися вибратися з 6-поверхового готелю "Intercontinental" під час теракту.

З відео видно, як кілька чоловіків за допомогою простирадла спускаються з шостого поверху на п'ятий, який на той момент ще не був заповнений димом.

Посол підтвердив, що від теракту в Кабулі загинули 7 українців

Кількість загиблих громадян України у результаті теракту в Кабулі зросла до 7 осіб.

Про це заявив надзвичайний і повноважний посол України в Таджикистані і Афганістані Віктор Никитюк, повідомляє "112 Україна".

"Підтверджено загибель 7 громадян України. Дані по всіх цих громадянах у нас є", - повідомив Никитюк.

Він додав, що в Афганістані працюють багато українських авіатехніків, і всі загиблі працювали в афганській авіакомпанії Kam Air і жили в готелі Intercontinental.

Тепер, за словами Никитюка, український консул в Афганістані повинен оформити документи для повернення загиблих українців у Україну.

Схожі новини