Передплата 2024 «Добрий господар»

Мінські угоди продовжують свою дію

  • 31.12.2015, 10:13
  • 2 258

Нормандська четвірка підтвердила свою активність щодо мирного врегулювання конфлікту в Україні.

Лідери Німеччини, Франції, України та Росії у середу узгодили продовження на 2016 рік Мінських угод. Анґела Меркель, Франсуа Олланд, Петро Порошенко та Владімір Путін у телефонній розмові обговорили ситуацію в Донбасі. Лідери Нормандської четвірки підтвердили свою активність задля досягнення перемир’я на Сході України та негайного виведення звідти тяжкого озброєння - читаємо в комюніке, опублікованому Палацом президента Франції.

Очільники Німеччини, Франції, України та Росії обговорили також підготовку до місцевих виборів у Донбасі, які мають відбутися на початку наступного року. Розмова лідерів, так званої Нормандської четвірки тривала близько двох годин. Політики узгодили, що під час зустрічі міністрів закордонних справ Франції, Німеччини, України та Росії, яка має відбутися не пізніше ніж на початку лютого 2016 року, будуть підбиті підсумки «реалізації пакету угод, укладених в Мінську».

Угоди, підписані завдяки посередництву Франції та Німеччини на початку лютого 2015 року в Мінську, призвели до завершення активного етапу боїв на сході України. Проте останніми днями обстріли на цій території знову посилилися: загинуло троє людей.

Конфлікт між урядовими силами та сепаратистами на Сході України продовжується від весни минулого року. За даними Бюро Верховного Комісара ООН з питань прав людини (UNHCHR) від квітня минулого року у конфлікті загинуло понад 9 тисяч осіб, а понад 20 тисяч отримали поранення.

Джерело: Польське радіо

Схожі новини