Передплата 2024 «Добра кухня»

Яценюк: "Україна виконала всі зобов'язання щодо безвізового режиму і розраховує на позитивне рішення"

  • 07.12.2015, 12:04
  • 1 944

Україна сподівається на позитивний остаточний звіт Єврокомісії щодо безвізового режиму для України.

Про це заявив Прем'єр-міністр Арсеній Яценюк за результатами другого засідання Ради асоціації Україна-ЄС у понеділок у Брюсселі, повідомляє Укрінформ.

«Ми чекаємо на фінальний звіт, який буде опубліковано 15 числа (грудня). Україна виконала всі зобов'язання, які брала для того, щоб було введено безвізовий режим. Ми сподіваємось на позитивне рішення наших європейських партнерів», - сказав Арсеній Яценюк.

Також в Єврокомісії дали першу оцінку безвізовому звіту України.

В Єврокомісії наголошують, що дані звіту України по лібералізації візового режиму є переконливими.

Про це Йоханнес Хан заявив перед початком засідання Ради асоціації, повідомляє "ЄвроПравда". Він зазначив, що Єврокомісія вже отримала від України всі необхідні дані, але коротко це питання буде обговорюватися під час Ради асоціації.

"Ми завжди обговорюємо цю тему, але зараз Україна передала нам всі матеріали, які необхідні та можливі на даний момент. І у мене є впевненість, що процес йде в правильному напрямку", - заявив він.

"Висновки ЄК будуть представлені 15 грудня. Не хочу передбачати результат, але наскільки я ознайомлений (з внутрішніми даними), вони дуже переконливі", - додав комісар.

Засідання Ради асоціації Україна-ЄС суттєво скорочено. Швидше за все, це відбулося через візит віце-президента США Джозефа Байдена.

Схожі новини