Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Нуланд закликала союзників не забувати про Україну і далі тиснути на Росію

  • 18.11.2015, 11:49
  • 2 191

Помічник держсекретаря США з питань Європи та Євразії Вікторія Нуланд закликала союзників не забувати про Україну в умовах боротьби з терористичним угрупованням "Ісламська держава" та продовжувати тиск на Росію.

Про це вона заявила у Берліні.

"Навіть тоді, коли ми зосереджуємо увагу на "ІДІЛ", ми не повинні забувати, що лише два роки тому майже один мільйон українців стояв упродовж днів і тижнів у сніжну погоду на Майдані з вимогою, щоб уряд забезпечив їм те, що ми маємо: людську гідність, демократію, чистий уряд і правосуддя", - наголосила Нуланд.

За її словами, "коли Янукович повернувся спиною до Європи, українці не були позбавлені свого вибору. Однак, було неприйнятним те, що все одно Янукович та Кремль зустріли вимогу українського народу окупацією, танками, ракетними установками "Бук", підтримкою для сепаратистів, підривною діяльністю та пропагандою".

"Ми повинні зберігати тиск на Росію та її спільників-сепаратистів для завершення впровадження невиконаних зобов'язань за Мінськом", - наголосила Нуланд.

Вона звернула увагу, що мова йде про звільнення усіх заручників, забезпечення повного доступу на Донбасі гуманітарним агенціям ООН, неурядовим організаціям та українським урядовим установам з надання допомоги.

Джерело: "УНІАН"

Схожі новини