Передплата 2024 «Добра кухня»

Савченко повернули до СІЗО

  • 30.04.2015, 16:27
  • 1 203

Cама українcька льотчиця та її адвокати називала умови в лікарні незадовільними

Українська льотчиця Надія Савченко, звинувачена у співучасті у вбивстві російських журналістів на Донбасі, повернута з московської лікарні назад до СІЗО. Про це повідомив головний лікар МКЛ №20 Андрій Крапівін. 28 квітня стало відомо, що Савченко була переведена з в'язниці в двадцятих міську лікарню Москви. Як стало відомо в понеділок, Савченко кілька днів тому знову відмовилася від їжі.

Раніше, як повідомляла "Українська правда", посольство України в Росії направило МЗС РФ ноту, в якій просило задовольнити прохання ув'язненої української льотчиці Надії Савченко про переведення з лікарні назад в СІЗО. Відповідний документ на своїй сторінці в Твіттері опублікував адвокат Савченко Марк Фейгін. У посольстві нагадали, що сама українка називала умови в лікарні незадовільними. Також, згідно з документом, існують проблеми з відвідуванням її в лікарні адвокатами та консулами.

Як відомо, раніше адвокати заявляли про погані умови в лікарні і просили перевести Савченко в СІЗО. Савченко перебуває в російському полоні з червня 2014 року. Вона була викрадена луганськими бойовиками і вивезена в Росію, де її звинуватили в причетності до вбивства двох російських журналістів. Крім того, нещодавно її звинуватили в незаконному перетині кордону з Росією. Савченко відкидає всі звинувачення. За цей час вона кілька разів голодувала. Найдовший період голодування склав близько трьох місяців.

Джерело: Газета по-українськи.