Передплата 2024 «Добрий господар»

Американські конгресмени просять у "Білого дому" забезпечення України летальною зброєю

  • 22.04.2015, 12:56
  • 993

Зокрема, конгресмени звернулися до адміністрації, щоб разом із $18 млн гуманітарної допомоги для українців на Донбасі адміністрація також прийняла рішення про забезпечення України летальною зброєю.

Про це йдеться в офіційній заяві кокусу (caucus — об'єдання політиків. — Ред.), поширеній у вівторок, передає Укрінформ.

"Важливість надання гуманітарної допомоги людям, які опинилися в зоні бойових дій, не може бути переоціненою. Тим не менше, ця допомога тільки заліковує симптоми більшої проблеми. Уряд України гостро потребує оборонних озброєнь, необхідних для захисту своїх кордонів і суверенітету. Оборонні статті допоможуть Україні продовжувати процес економічних та державних реформ, розпочатих на Євромайдані", — зазначили законодавці.

У документі наголошується, що Конгрес "неодноразово виступав за військову підтримку з метою підвищення здатності народу України захищати свою суверенну територію від неспровокованої і триваючої агресії Російської Федерації".

Крім того, зауважили конгресмени, міністр оборони США Ештон Картер під час слухань у Сенаті щодо призначення його на посаду дав ясно зрозуміти, що підтримує ідею надання летальної допомоги Україні. "Ми повинні підтримувати українців у тому, як вони захищаються. Я схиляюсь до того, щоб забезпечення їх зброєю, в тому числі... летальною", — процитували конгресмени висловлювання Картера.

Читайте також: Найближчими днями Обама вирішить, чи давати зброю Україні — конгресмен

Законодавці нагадали, що, за оцінками ООН, щонайменше, 1,2 млн українців були вимушені залишити свої домівки через російське вторгнення.

Заяву підписали представники від обох партій Конгресу — республіканець Майкл Фіцпатрік, а також демократи Сандер Левін і Марсі Каптур.

Джерело. Gazeta. UA