Передплата 2024 ВЗ

У справі Нємцова вже п'ять підозрюваних

  • 08.03.2015, 20:08
  • 1 326

Услід за Дадаєвим (на фото), що визнав свою провину, заарештовано ще чотирьох осіб, начебто причетних до вбивства опозиціонера

Заступник командира кадировського батальйону "Північ" Заур Дадаєв визнав свою провину у вбивстві російського опозиціонера Бориса Нємцова і заарештований рішенням суду до 28 квітня. Про це повідомляє РІА Новости.

Під час оголошення рішення про арешт Дадаєва суддя заявила, що його провина підтверджується його ж свідченнями. При цьому У "Казахстан Online" повідомили — Дадаєв розповів, що діяв у парі з Алхановим, який раніше підірвався на гранаті у Грозному.

Термін слідства у справі про вбивство Нємцова встановлено до 28 квітня. Суддя ухвалила рішення про арешт Дадаєва на основі побоювань слідства, що підозрюваний може сховатися від слідства, погрожувати свідкам або знищити докази.

За даними слідства, Дадаєв Заур Шаріповіч 1986 року народження, в даний час не працює, проживає в місті г.Малгобек республіки Інгушетія, пише Медіазона.

Дадаєву висунуто звинувачення за статтею 105 частина 2 пункт "ж" і "з" (вбивство, вчинене організованою групою з корисливих мотивів або за наймом, а так само поєднане з розбоєм, здирством або бандитизмом), а також статтею 222 КК (незаконне придбання, зберігання і перевезення зброї).

Обвинувачений на запитання журналістів, чи вважає себе винним, "уважно подивився на журналіста і промовчав".

Сьогодні ж Басманний суд Москви ухвалив рішення про арест ще чотирьох підозрюваних у справі про вбивство Нємцова. За підсумками засідання суд задовольнив клопотання слідства про арешт до 7 травня Шагіта Губашева, до 8 травня — Рамзата Бахаева і Тамерлана Ескерханова. Пізніше стало відомо про арешт ще одного фігуранта справи — Анзора Губашева. За даними слідства, Губашев є безробітним, народився на території Ростовської області.

Схожі новини