Передплата 2024 «Добре здоров’я»

У Страсбурзі відкривається сесія ПАРЄ

  • 29.09.2014, 13:20
  • 947

Ситуація на сході України — серед найголовніших тем осінньої сесії Парламентської асамблеї Ради Європи, що відкривається у понеділок у Страсбурзі і триватиме до 3 жовтня

Це буде вже друга сесія Асамблеї, у якій не братиме участі російська делегація, позбавлена права голосу за анексію Криму.

Остаточний порядок денний сесії передбачається затвердити у понеділок у першій половині дня. Крім ситуації в Україні до обговорення плануються питання загрози з боку «Ісламської держави», а також проблему насильства щодо християн і представників інших релігійних громад. У ході сесії ПАРЄ буде заслухано главу МЗС Азербайджану Ельмара Мамедьярова, моніторингові доповіді по Грузії та Албанії, пройдуть дебати щодо поточної ситуації з ОЕСР та ЄБРР. Порядок денний також передбачає нагородження лауреатів премії з прав людини імені Вацлава Гавела.

Хоча офіційна делегація РФ і буде відсутня у сесійній залі, однак очікується виступ російського представника Ольги Казакової як співдоповідачки у питанні про неонацизм.

Джерело: Укрінформ

Схожі новини