Передплата 2024 ВЗ

ЄС скасував паузу і запроваджує санкції проти РФ

  • 06.09.2014, 14:52
  • 814

Європейський союз вирішив відмовитися від паузи у запровадженні санкцій.

В понеділок 8 вересня нові обмеження щодо РФ будуть запущені за екстреною процедурою.

Про це йдеться у відкритому листі за підписом президента Європейської ради Германа Ван Ромпея і президента Європейської комісії Жозе Мануела Баррозу, яке оприлюднив сайт Євроради.

"Новий пакет обмежувальних заходів схвалений в п'ятницю на рівні COREPER (послів країн-членів ЄС в Брюсселі). Офіційне прийняття цього пакета пройде за письмовою процедурою (без вичікування зустрічі міністрів) в понеділок", — йдеться у документі.

Керівники ЄС відзначають, що нове рішення з санкцій змінить сам принцип запровадження обмежень ЄС, спростивши цю бюрократичну процедуру.

"Він надасть Євросоюзу ефективний інструмент, який дозволить швидко реагувати і підвищить ефективність вже прийнятих заходів. Окрім іншого, це рішення зміцнить принцип, згідно з яким санкції ЄС спрямовані на сприяння зміні курсу дій Росії в Україні", — зазначено в повідомленні.

Джерела зазначають, що домовленість про термінове введення санкцій незважаючи на підготовлене перемир'я була досягнута в Ньюпорті (Великобританія) на шестисторонніх переговорах керівників України, США, Великобританії, Німеччини, Франції та Італії. Після цього керівники США і найбільших економік ЄС зобов'язалися досягти консенсусу всередині Євросоюзу.

Санкції проти Росії доповнять прийняті 31 липня і торкнуться ринків капіталу, сфери оборони, товарів подвійного призначення і технологій.

Схожі новини