Передплата 2024 «Добрий господар»

Сенат США підтримав позицію Обами щодо України

  • 04.09.2014, 12:23
  • 1 062

Американські сенатори, які напередодні тиснули на Обаму щодо посилення військової підтримки України, позитивно сприйняли позицію президента, сформульовану ним під час візиту до Естонії перед самітом НАТО в Уельсі, втім закликали не зупинятися на цьому.

Про це, як передає власний кореспондент Укрінформу, йдеться, зокрема, в заявах сенатора-демократа Роберта Менендеса та республіканця Боба Коркера, які обіймають керівні посади в Комітеті зовнішніх відносин Сенату США.

"Я високо оцінюю взяті президентом Обамою зобов'язання перед Україною та нашими союзниками, які зіткнулися з безпосередньою російською загрозою… Я вітаю підтримку, що надав президент (Обама — ред.) в контексті військової підготовки та допомоги Україні, що включає в себе екіпіровку та зброю, які допоможуть українським солдатам захистити себе", — наголосив Менендес.

Він також підтримав зусилля Обами в Уельсі щодо роботи із союзниками по НАТО з надання Україні та іншим східноєвропейським союзникам суттєвої військової підтримки.

"НАТО повинна надати Росії безпомилковий сигнал про те, що розглядаються всі варіанти допомоги Україні та нашим союзникам", — наголосив Менендес.

Сенатор Боб Коркер, зі свого боку зазначив, що оголошені Обамою плани про майбутнє НАТО "було приємно почути". Водночас, конкретизував він, "щоб найкраще продемонструвати нашу рішучість сьогодні, потрібно негайно запровадити стабільний обмін розвідданими з Україною, забезпечити підтримку українського уряду відповідною летальною зброєю, а також накласти додаткові руйнівні санкції на Росію, поки вона не припинить свою агресію".

За словами Коркера, попри спростування Росії, вона, по суті, вторглася в Україну. Тому США і ЄС, зазначив сенатор, повинні реагувати адекватно, а не продовжувати "тривожну нерішучість".

Джерело: Укрінформ