Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Сікорський: "Європа зробила замало для того, щоб зупинити Путіна"

  • 21.07.2014, 17:02
  • 1 200

Європа на сьогодні зробила недостатньо кроків, аби зупинити агресивні дії президента Росії Володимира Путіна в Україні.

Про це в інтерв'ю німецькому виданню Welt am Sonntag й іспанському ABC заявив міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський, інформує прес-служба МЗС Польщі.

"Європа зробила недостатньо, аби впливати на поведінку Росії у різних фазах цього конфлікту. Якщо б ми відразу визначили Москві межу дозволеного і засвідчили солідарність з Україною, ймовірно, не дійшло б до цієї ескалації", — наголосив Сікорський.

На його думку, зараз реакція Європи на події в Україні має бути відповідною, а санкції — переконати Путіна у тому, що є інші шляхи вирішення кризи. "Санкції і здійснені заходи мають становити солідний аргумент, аби Росія побачила, що зміну поведінки щодо Українибуде їй компенсовано", — сказав польський міністр.

Глава МЗС Польщі прогнозує, що після катастрофи літака "Малайзійських авіаліній" відбудеться подальше загострення ситуації. "Маємо зробити з цього висновки, зокрема й щодо тих, хто підтримує сепаратистів. Ми не можемо більше не звертати на це уваги", — наголосив Сікорський.

За його словами, після початку успішних дій української армії на сході Росія відразу спровокувала ескалацію конфлікту, висилаючи сепаратистам дедалі більше сучасних видів озброєння. "При цьому було переступлено червону межу, яку визначила Європа", — зауважив міністр.

Польський міністр підкреслив, що у Східній Європі немає жодних ілюзій щодо неоімперіалістичних тенденцій у Росії. Тому, наголосив Сікорський, Варшава хоче зробити усе можливе, аби отримати від НАТО додаткові гарантії безпеки, зокрема передислокацією до Польщі частини підрозділів Північноатлантичного альянсу.

Схожі новини