Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Пентагон засудив напад на луганський прикордонний загін і участь у ньому Росії

  • 02.06.2014, 18:08
  • 895

Пентагон засуджує напад на Луганський прикордонний загін і вважає, що його проводить Росія

Як передає кореспондент УНІАН, про це повідомив помічник міністра оборони США з питань міжнародної безпеки Дерек Шоле на прес-конференції сьогодні в Києві.

«Цей напад (на Луганський прикордонний загін) сьогодні викликає велику стурбованість, і це подальший приклад дестабілізуючої діяльності, яку, ми вважаємо, на сході України проводить Росія, і ми різко засуджуємо це», — заявив він.

Також представник Пентагону зазначив, що «проросійські сепаратисти скоюють злочини на сході України для того, щоб підірвати єдину Україну».

«Ми вважаємо, що українська Служба безпеки виявила велику стриманість і мужність в тому, що вона уникає надмірного насильства, для того, щоб цей конфлікт вирішити», — зазначив Шоле.

Крім цього, він зазначив, що вчора «відвідав позиції українських прикордонників. Я високо оцінюю роботи українських прикордонників, які щодня докладають зусиль з захисту територіальної цілісності України».

«США засуджують і відкидають окупацію Росією Криму та втручання в українські справи. Ми шукаємо способи забезпечити мирне розв'язання цього конфлікту », — повідомив помічник міністра оборони США.

Як повідомлялося, сьогодні, 2 червня, близько 00.30 до управління Луганського прикордонного загону прибуло близько 100 озброєних людей, які розташувалися по периметру загону. Перша атака із застосуванням автоматів і підствольних гранатометів почалася близько 4:00 і тривала близько 40 хвилин. Терористи продовжували підтягувати сили і озброєння до управління загону. Станом на 7.00 їх було вже близько 400 осіб, повідомили в Державній прикордонній службі, додаючи, що авіація не може взяти участь у бою, оскільки терористи ховаються у житлових будинках.

За даними координатора групи «Інформаційний спротив» Дмитра Тимчука, під час штурму терористами Луганського прикордонного загону поранено 7 прикордонників.

Сьогодні близько 11.45 в.о. президента України, голова Верховної Ради Олександр Турчинов повідомив, що українські прикордонники продовжують відбивати атаки терористів на Луганський прикордонний загін.

Турчинов зазначив, що в даний час під Луганськом триває бій прикордонників з терористами.

За словами спікера, прикордонники роблять все можливе для захисту кордону до повного очищення від терористів. Турчинов також зазначив, що в цілому на сьогоднішній день прикордонники на ділянці кордону від Городища Луганської області до Амвросіївки Донецької області перебувають в складних умовах. "Фактично вони знаходяться на території, яка тимчасово контролюється терористами. І в цих складних умовах ведуть бої, захищаючи кордон країни", — сказав він.

Схожі новини