Передплата 2024 «Добрий господар»

Бжезінський: "Путін вдається до шовінізму і дає небезпечний приклад"

  • 25.04.2014, 13:27
  • 890

Таку думку висловив відомий американський експерт Збігнев Бжезінський, виступаючи в Школі поглиблених міжнародних досліджень університету Джонса Гопкінса (SAIS), повідомляє "Голос Америки".

"Це питання законності та поваги до міжнародних угод та визнання того, що у Європі не всі кордони спираються цілковито та точно на етнічну приналежність населення, яке проживає на певних територіях. Більш того — більшість європейських країн мають громадян, які не належать до історичної, тривалої етнічної більшості", — зазначив Бжезінський.

"Односторонні дії з боку держави, яка заявляє, що є захисником усіх, хто належить до її титульної етнічної групи, — навіть тих, хто живе за кордоном, — шлях до катастрофи", — переконаний він.

"Давайте подивимось за межі Європи. Лише уявіть наслідки, якби ця формула стала домінуючою на Далекому Сході", — запропонував експерт.

Раніше Бжезінський вже зазначав, що звернення Путіна до ідеології російського націоналізму та шовінізму є "грою з вогнем".

"Шовінізм Путіна — це гра з вогнем: все населення Росії становиться близько 145 мільйонів; неросіяни становлять понад 25 мільйонів, з них мусульман — близько половини", — писав Бжезінський.

Схожі новини