Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Сергеєв - Чуркіну: "Передайте Путіну, нехай відкликає своїх бійців з України"

  • 14.04.2014, 12:37
  • 872

Про це український дипломат заявив під час екстреного засідання Ради Безпеки ООН, яке відбулося в ніч проти понеділка, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Вам так само легко, як і мені, зателефонувати своєму президентові та сказати йому прості речі із тієї самої заяви Турчинова, про яку ви так часто негативно згадували — заяви, адресованої тим, хто зараз створює напруженість в містах, усім терористичним групам, групам сепаратистів", — наголосив Ю.Сергеєв.

Він процитував уривок із документа, у якому йдеться про гарантії незастосування покарання тих, хто не стріляв в українських силовиків, хто складе зброю й залишить захоплені адміністративні приміщення до ранку понеділка.

"Нехай з Москви зателефонують своїм людям на місці та скажуть, хлопці, повертайтеся. Давайте сідати за стіл переговорів і будемо вирішувати, як можна жити в добросусідстві. Думаю, що це було би правильно", — наголосив Постійний представник України при ООН.

Він зауважив, що не можна дивитися спокійно, коли кількасот сепаратистів тримають у жаху багатотисячні населення міст. "Це дійсно терористична, спеціально підготовлена та цілеспрямована операція", — зазначив він.

Юрій Сергеєв підкреслив, що український уряд сказав своє слово в адресу регіонів — про референдум, зміни до Конституції, збереження закону про мови, а також про те, що врешті-решт потрібно вирішувати проблеми, які накопичилися впродовж десятиліть та не вирішувалися жодним з попередніх урядів.

"Це те, що ми маємо зробити, але нам у цьому заважають. Я хотів би, щоб ви почули та передали (своєму керівництву — ред.) те, що в вашій компетенції", — зауважив український дипломат.

Він подякував представникам інших країн, які виступили за мирне врегулювання ситуації в Україні та висловили розуміння нинішньої критичної ситуації.

Схожі новини