Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Найбільша партія Європарламенту вимагає зібрання Ради Безпеки ООН щодо України

  • 23.01.2014, 18:32
  • 1 010

ЄНП вимагає у Росії припинити тиск на Україну

Президент правоцентристської Європейської народної партії і голова фракції ЄНП у Європарламенті Джозеф Доул оприлюднив заяву щодо останніх подій в Україні.

У заяві партії йдеться:

"Перш за все, ми висловлюємо щирі співчуття родинам жертв насильства в Україні. Застосування насильства, яке зараз відбувається в Україні, є неприйнятним. Ми закликаємо забрати з вулиць снайперів, підрозділи "Беркуту" і збройні сили МВС. Армія повинна відмовитися від участі у будь-яких придушеннях.

Ми закликаємо до негайного зібрання Ради Безпеки ООН щодо ситуації в Україні.

Драконівські закони, ухвалені 16 січня 2014 року, слід анулювати. Ці закони є проблемними за процедурою їхнього ухвалення, і недемократичними за змістом.

Очевидно, що президент Янукович, його адміністрація і ті, хто голосував за ці закони у Верховній Раді, несуть відповідальність за загиблих і поранених.

Ми закликаємо установи ЄС і національні уряди держав-членів ЄС визначити і ухвалити усі необхідні дії, зокрема, впровадити персоналізовані заходи та візові санкції і заморозити активи і власність тих чиновників, депутатів та олігархів, які є відповідальними за масштабні порушення прав людини, за репресії проти мирних громадян і їхню загибель, а також за ухвалення жорстоких законів, які суперечать міжнародним зобов'язанням України.

За розвиток подій в Україні несе відповідальність Росія. Тому ми закликаємо Росію утриматися від втручання у внутрішні справи України і застосування політичного та економічного тиску всупереч Гельсінському заключному акту і Будапештському меморандуму 1994 року про гарантії безпеки України. Це, безсумнівно, матиме вплив на здійснення Олімпійських ігор у Сочі.

Джерело: news.epp.eu