Передплата 2024 «Добре здоров’я»

«Вали геть, багатий придурку!»

Найбагатша людина Франції та Європи, бізнесмен Бернар Арно подав до суду на французьку ліву газету Liberation, яка на першій шпальті назвала його «придурком» (на фото).

У Франції широко обговорють ініціативу президента Франсуа Олланда ввести 75% прибутковий податок для громадян, які заробляють понад мільйон євро на рік. Нова хвиля суперечок піднялася після звістки, що Арно подав документи на отримання бельгійського громадянства. Через намір Арно Liberation вийшла зі скандальною першою шпальтою, на якій Арно з валізою в руці і підпис: «Вали геть, багатий придурку!». Газета обіграла репліку екс-президента Ніколя Саркозі, який під час відвідин агросалону в Парижі кинув її людині, яка відмовилася потиснути йому руку: «Відвали, жалюгідний придурку!».

Арно каже, що був і залишається податковим резидентом Франції, а подвійне громадянство хоче отримати для розвитку бізнесу в Бельгії. Попри це, на нього обрушилася хвиля критики. Багато хто у Франції назвав рішення бізнесмена непатріотичним, аморальним і навіть зрадою.

Схожі новини