Передплата 2024 «Добра кухня»

Герой України «Да Вінчі» постав у квітах

Картину створено із 15 тисяч рослин

Квіткове панно у пам’ять про Дмитра Коцюбайла («Да Вінчі»). Фото «Київзеленбуду»
Квіткове панно у пам’ять про Дмитра Коцюбайла («Да Вінчі»). Фото «Київзеленбуду»

Працівники комунального об'єднання «Київзеленбуд» на одному зі схилів біля станції метро у Печерському районі столиці створили квіткове панно у пам’ять про 27-річного Героя України Дмитра Коцюбайла («Да Вінчі), якого поховано на Аскольдовій могилі.

Про це йдеться на сайті підприємства.

Поряд із стилізованим профілем легендарного воїна (загинув 7 березня під Бахмутом) зображено державні символи і вовка, символом 1-го батальйону 67-ї Окремої механізованої бригади, яким командував «Да Вінчі».

«Фарбами» цього полотна площею 35 кв. м стали15 тисяч яскравих квітів. Для його «малювання» комунальники використали тагетес, цинерарію, агератум, ірезіне, очиток, альтернатеру. А тлом цієї картини послужила біла мармурова крихта.

Побратими Дмитра, його друзі, всі, хто коли-небудь спілкувався із цим воїном, бережуть теплі спомини про нього.

«На його могилі сидять військові… мовчки, годинами. Цей неймовірний воїн назавжди в серцях мільйонів», — каже Оксана Чередничок із Нетішина.

А ось думки рідних, близьких людей «Да Вінчі»:

— У своєму молодому віці наш Дмитро багато зробив для України, він заслуговує на такі високі почесті, — поділилася своїми думками з кореспондентом «Високого Замку» Галина Трінчак, тітка Дмитра Коцюбайла. — Простий сільський хлопець став її легендою. Тому й поховали його у нашій столиці. Родина постійно приїздить на могилу Дмитра. На цьому тижні, у День Героїв, вкотре провідала його…

— Нам дуже приємно, що кияни так гарно вшановують нашого героїчного земляка. Його життя — приклад для українців, — розповіла авторові цих рядків Зеновія Підборочинська, жителька села Бовшева Івано-Франківської області, де жив Дмитро Коцюбайло. —  У рідній його школі відкрили меморіальну таблицю, а незабаром тут поставлять ще й пам’ятник «Да Вінчі»…

У квітні на честь «Да Вінчі» було названо фонтан на площі Галицькій у Львові. Іменита актриса Ада Роговцева, яка близько знала і захоплювала цим воїном, на початку травня ініціювала петицію про перейменування вулиці Німанської у Києві на вулицю Дмитра Коцюбайла.

Лише за день під цією петицією поставили підписи 13 тисяч осіб (хоча для розгляду звернення потрібно 6 тисяч голосів). Незабаром Київрада ухвалить рішення.

Схожі новини