Передплата 2024 «Добра кухня»

«У ракетних ударах винні українці, бо радіють чужим руйнуванням…»

Українці вимагають позбавити громадянства скандальну блогерку-мільйонницю Софію Стужук, яка підтримує криваву війну рф в Україні

Софія Стужук
Софія Стужук

Напередодні Дня захисників і захисниць України в Україні виник гучний скандал довкола висловлювань блогерки-мільйонниці про війну в Україні. Блогерка Софія Стужук (з 24 лютого однозначно не висловилися проти військової агресії рф в Україні) тепер заявила у своєму Інстаграмі, що у масованих ракетних ударах, які стартували з понеділка, винні самі ж українці, бо перед тим дуже раділи чужим руйнуванням (мала на увазі незаконний міст рф у Криму, який є символом загарбницької політики кремля. — Авт.).

Також Софія Стужук вважає, що українці фальшиві, мовляв, виступати за мир і радіти смертям інших людей одночасно неможливо.

«Не можна бути за мир і водночас радіти смертям чи руйнуванням в інших… Значить ви не за мир точно, — написала Софія Стужук у своєму Інстаграмі. — Донати на ЗСУ не роблю, бо не спонсорую насилля».

Висловлювання блогерки на догоду наративам кремля гнівно засудили українці. Пишуть в соцмережах, що потрібно позбавити Стужук українського громадянства. Недавно блогерка втекла від війни до Європи… Після того, як антиукраїнські висловлювання спричинили гостру критику в соцмережах, блогерка вирішила приховати свою сторінку в Інстаграмі від українських фоловерів… «Цей профіль недоступний у вашому регіоні», — такий підпис зустрічає на екрані свого гаджета кожен українець, який хоче зайти на сторінку блогерки Стужук.

Нагадаємо, це не перший гучний скандал цієї блогерки. Влітку вона відверто рекламувала російських блогерів. Оприлюднила в мережі розіграш й запропонувала подарунки за підписання на сторінки інфлюенсерів. Та серед них було безліч росіян, зокрема й такі, які підтримують свою країну-агресорку та знімають цинічні відео в тимчасово окупованому Криму.

Софії Стужук — 27 років, вона уродженка Криму. Після його анексії переїхала з сім'єю жити до Києва. Станом на жовтень 2022 року має понад 5 мільйонів підписників в Інстаграмі. Торік знялася у відвертій фотосесії для глянцю Playboy. Софія Стужук у своєму Інстаграмі часто дає поради, які професійні лікарі вважають небезпечними. Зокрема, йдеться про пологи вдома. Акушери-гінекологи стверджують, що такі пологи в Україні зазнають смертельних ризиків.

Також експерти медицини вважають небезпечною відмову від ковідної вакцинації, яку пропагує у своєму блозі Софія Стужук. Також блогерка виступає проти традиційних методів контрацепції.

Схожі новини