Передплата 2024 ВЗ

Всюдихідний багі знадобиться на фронті

Незабаром наші захисники отримають автівку-всюдихід, котра допоможе виконувати бойові завдання, евакуйовувати поранених

Створене Тарасом Янушем багі допоможе виконувати завдання на передовій лінії оборони. Фото з відкритих інтернет-джерел.
Створене Тарасом Янушем багі допоможе виконувати завдання на передовій лінії оборони. Фото з відкритих інтернет-джерел.

Її розробив і зібрав сту­дент Львівського вищо­го професійного училища комп’ютерних технологій та будівництва Тарас Януш під керівництвом майстрів вироб­ничого навчання.

Цей унікальний транспорт­ний засіб, який отримав на­зву «Tyrex», вирізняється підвищеною маневровістю і прохідністю. У львівського багі величезні колеса, висо­кий кліренс, потужний двигун і повний привід, що дозво­лить швидко переміщуватися на передовій.

«У ПТУ розробили спеці­альні кріплення для зброї. Її можна швидко встановити й за потреби легко зняти, — каже майстер Юрій Буряк. — Ці кріплення дозволять вести во­гонь на 180°».

Тарас уже більше 10 років захоплюється такими авто­мобілями. Серйозно задуму­вався, чим може допомогти військовим. Недавно зумів ре­алізувати свою ідею.

«Машина здатна проїхати лісистою місцевістю, полями, болотами. Тобто для неї не іс­нує бар'єрів. Усе залежить від водія», — зазначає хлопець.

За його словами, запчасти­ни для переобладнання вико­ристовував іноземного вироб­ництва. Зараз «Tyrex» працює на бензині, але планується перевести чотириколісник на дизельне пальне.

До речі, праця над багі на базі освітнього закладу роз­почалася завдяки взаємодії з громадською організацією ГО «Пекельні кажани», що опіку­ється військовими.

Зараз в училищі розробля­ють нову модель всюдихода, яка не має аналогів. Він буде чо­тиримісним та ще більш адапто­ваним до вимог військових.

Схожі новини