Передплата 2024 «Добрий господар»

Дубінський порівняв свою колишню фракцію із «Титаніком»...

Скандального нардепа виключили із президентської фракції

Народний депутат Олександр Дубінський, який ледь не щотижня фігурує у політичних скандалах, більше не є членом владної фракції «Слуга народу». Його турнули звідти на закритому засіданні коаліції шляхом голосування на внутріфракційному чаті. За те, щоб «бортанути» колегу, висловилися 198 «слуг», 29 із цим не погоджувались, ще 19 ніяк не виявили своєї позиції.

На це рішення чекали ще кілька тижнів тому, від 11 січня — коли США запрова­дили санкції щодо кількох укра­їнців, яких звинуватили у втру­чанні в американські вибори. Дубінський був серед них. Те, що цей нардеп представляв політси­лу, з якою пов’язують президента Зеленського, сильно било по ав­торитету першої особи України, а тому вимагало негайної реакції Банкової. Там чомусь надто дов­го вагалися із рішенням. Врешті-решт глава держави прийшов на засідання фракції і порадив Ду­бінському піти добровільно. Той відмовився. Очевидці кажуть, що розмова між Зе! і Ду була на під­вищених тонах…

Лише через кілька днів фрак­ція президента таки розродила­ся радикальним рішенням, його оголосили у сесійній залі. Дубін­ський назвав голосування фар­сом, маніпуляцією. Каже, не зби­рається виходити із Зе! партії. І не проминає нагоди потроли­ти своїх колишніх соратників. Просить їх не покидати фрак­цію, а залишатися в ній, щоб «до останнього намагатися захисти­ти президента від шляху у прір­ву, куди веде його „нечистоплот­не“ оточення». А у середу вранці на своїй сторінці у Facebook Ду­бінський, якого вважають люди­ною олігарха Коломойського, глузливо написав: «Доброго ран­ку колишнім колегам! Як справи на „Титаніку“? Айсберг уже ви­дно?».

Аналітики не виключають, що у помсту за виключення Дубінсько­го Коломойський дасть коман­ду іншим своїм «вухам і очам» у президентській фракції виходити з неї. Це створить додаткові про­блеми «СН», яка уже рідко коли назбирує мандати для результа­тивного голосування. І як наслідок — призвести до переформатуван­ня коаліції. Злі язики кажуть, що партнерами «слуг» у ній можуть стати деякі позафракційні, пред­ставники групи «Довіра» і фрак­ція… «Батьківщини».

Схожі новини