Передплата 2024 «Добра кухня»

У Тернополі «Свобода» разом із «зеленими»

А переможець виборів, «Європейська Солідарність», в облраді у вимушеній опозиції

Головою новообраної Тернопільської обласної ради став народний депутат від «Свободи» у Верховній Раді 7-го і 8-го скликань 37-річний Михайло Головко (на фото). Це під час таємного голосування вирішили депутати обласного «парламенту» на своєму першому засіданні у середу, 25 листопада. У регіональній владі Головко складе компанію іншому «свободівцю» — меру «файного міста» Сергію Надалу.

Під час таємного голо­сування Михайло Го­ловко набрав 38 голо­сів (всього були присутні 62 депутати із 64 обраних). Во­чевидь, за нового очільника Тернопільської облради, крім «тягнибоківців», віддали свої голоси представники олігар­хічної партії «За майбутнє», яку пов’язують з Ігорем Коло­мойським, а також члени пре­зидентської партії «Слуга на­роду» і повпреди лояльної до «зелених» партії «Довіра». Вони й утворили негласну коаліцію. Експерти називають цю біль­шість ідеологічно суперечли­вою, неприродною.

Тернопільська «Свобода» не пішла на союз з іншими «май­данними» партіями — «Європей­ською Солідарністю», яка взяла найбільше мандатів в обласній раді (17 із 64), і «Батьківщиною» (8 депутатів). Однопартійці Поро­шенка і Тимошенко несподівано опинилися в опозиції. Ніби у на­смішку, фракцію переможця ви­борів розсадили на останні місця у сесійній залі…

Швидше за все, новітні опо­зиціонери не брали участі у голо­суванні, бо під час підрахунку 29 бюлетенів виявилися невикорис­таними.

У середу фракція тернопіль­ської «ЄС» зробила заяву. У ній, зокрема, йдеться: «…Ми бачи­мо, що посади та власні інтере­си представників нібито націо­нал-патріотичної політичної сили «Свобода» перевищують здо­ровий глузд та нівелюють будь-які раніше декларовані ними цін­ності. І сьогодні колаборація з відверто проросійськими та ан­тиукраїнськими партіями-сате­літами Коломойського, які зни­щують Україну та зупиняють її розвиток в напрямі Європей­ського Союзу і НАТО, лише під­твердження цього.

Ми, депутати фракції «Євро­пейська Солідарність» у Терно­пільській обласній раді, вважає­мо це неприпустимим та таким, що суперечить нашим цінностям, ідеології та свідомій українській позиції. Тому про жодну співпра­цю з проросійською коаліцією, яка працює на догоду Кремля, ітися не може!"

Очікується, що у віддяку за по­літичну підтримку сателіти «Сво­боди» отримають високі посади у керівництві Тернопільської облради. Місцеві оглядачі прогнозу­ють, що партійцям «За майбутнє» віддадуть крісло першого заступ­ника голови облради, «слугам» — рядового заступника. А пред­ставник «Довіри» очолить страте­гічну комісію — бюджетну.

Новий голова Тернопільської облради Михайло Головко є кан­дидатом економічних наук, бать­ком чотирьох синів. У Верховній Раді очолював міжфракційне де­путатське об’єднання «За тве­резе майбутнє». Регулярно бере участь у ток-шоу на медведчуків­ському телеканалі «ЗІК»…

Схожі новини