Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Ковід пробрався і на Банкову

А колишній соратник президента каже про «коронавірусне кубло»

Найпаскудніша хвороба року не шкодує і найбільш захищених осіб — керівників держави. Через коронавірус пішов на самоізоляцію президент України Володимир Зеленський (у червні із цим діагнозом злягла його дружина). На лікарняному — керівник президентської канцелярії Андрій Єрмак, його заступниця Юлія Ковалів, радник Михайло Подоляк, спікер парламенту Дмитро Разумков, міністр оборони Андрій Таран, кількадесят народних депутатів…

Уражених ковідом Зеленського і його праву руку Єрмака ізолювали у відомчу лікарню «Феофанія». Президенту під кабі­нет обладнали спеціальну палату, провели туди спецзв’язок, що дає змогу проводити селекторні наради. Судячи із пові­домлень у пресі, зі своєю родиною і соратниками глава дер­жави не зустрічається, перемовляється хіба що телефоном.

Після того, як про свої проблеми зі здоров’ям у соцмере­жах розповів голова Верховної Ради, на його блог доволі жор­стко-іронічно відреагував колишній керівник Адміністрації президента Андрій Богдан: «У вас що там — коронавірус­не кубло?» (ось вам ще одна ілюстрація до атмосфери у Зе! команді).

Бракує співчуття на адресу перших осіб держави і у бага­тьох дописах рядових громадян. Вони дорікають керівництву країни за провальну роботу із протидії коронавірусу. І кажуть, що наші «верхи» стали жертвами своєї ж бездіяльності. Нага­дують Зеленському та його команді про їхні грубі порушен­ня карантину. Попри висловлені співчуття, такі ж закиди владі робить опозиція. Ось як зреагував народний депутат Воло­димир Ар’єв («Європейська Солідарність»): «Бумеранг. Штат­ні блогери офісу президента на чолі з радником ОП з комуні­кацій Подоляком патетично обурюються відсутністю масових виявів співчуття Зеленському з його ковідом.

Маю нагадати, як Зеленський і Ко із «95 кварталу» жарту­вали над фізичними вадами політиків, знущалися з україн­ської армії в найтяжчий час 2014-го, реготали над ебонітови­ми паличками від «беркута», порівнювали з повією обкрадену Януковичем Україну, яка піднімалася всупереч всьому…

Тепер прилетіло назад і ще не раз прилетить, нема чого жвендіти. Хай одужує, може, тоді нарешті припинить злочин­но закопувати мільярди в корупційне будівництво за рахунок ковід-фонду. Та навряд, бо Зеленського з Єрмаком не пове­зуть у звичайні лікарні, які до другої хвилі епідемії належно не підготували, хоча могли — півроку згаяли. Тому і бумеранг по­вернувся".

Схожі новини