Передплата 2024 «Добра кухня»

На усю Львівщину аж три відеокамери

Дві у Солонці й одна в Буську, працюють у тестовому режимі. Наразі негусто...

Знайомий, який повернувся з Києва, розповів, що столиця «нашпигована» камерами відеоспостереження, які фіксують порушення правил дорожнього руху. Тільки при в’їзді до столиці п’ять камер! Знайомий скачав у телефон додаток «Штрафи.ua». Щойно перевищив швидкість на своєму автомобілі, на телефон одразу прийшла інформація про порушення ПДР, сума штрафу, плюс відео. Уже не радий був, що поїхав до столиці автівкою… За одне тільки перевищення швидкості треба заплатити штраф у сумі 520 грн. А таких повідомлень було кілька.

Тим часом не дрімають шах­раї. Щойно такі камери з’явилися на столичних дорогах, почали надсилати автомобілістам фей­кові «листи щастя» — постанови про штрафи. Про це пише видан­ня «Автотема». У зловмисників є адреси, прізвища… На ці адреси вони й надсилають такі «постано­ви». Трапляються випадки, коли адресати ніколи не мали авто­мобіля… Буває, зловмисники дзвонять водіям, які не оплатили штраф. Погрожують різними по­караннями від держави. Як наслі­док, деякі автомобілісти платять штрафи, не підозрюючи, що ма­ють справу з шахраями.

Проте звичайних квитанцій про порушення правил дорож­нього руху поліція вже давно не надсилає. Замість них викорис­товують спеціальні постанови. У них вказано, де і коли відбулося правопорушення, яка модель автомобіля. У постанові є поси­лання на сайт bdr.mvs.gov.ua. В особистому кабінеті водія можна побачити фото чи відео правопо­рушення. У справжній постанові є QR-код, у який зашифровані дані про оплату штрафу за допо­могою банківської картки.

Якою є ситуація у Львові та об­ласті?

За повідомленням Патрульної поліції Львівської області, цими питаннями займається Держав­не агентство автомобільних доріг України та органи місцевого са­моврядування. Департаментом патрульної поліції погоджено 21 місце на встановлення 28 ком­лексів автоматичної фото-відеофіксації правопорушень на ав­томобільних дорогах Львівської області.

Як дізналася журналістка «ВЗ», кілька відеокамер вста­новила Служба автомобільних доріг у Львівській області. Уся інформація передається до Ки­єва, до спеціального відділу. У Львові теж є кілька відеокамер, але обладнання не сертифікова­не. Працює у режимі звичайних камер (виконує довідкову функ­цію).

Керівник Служби автомо­більних доріг у Львівській області Олег Береза каже: «Ми встановили дві відеокаме­ри у Солонці та одну — у Бусь­ку, які працюють у тестовому режимі. Маємо наразі такий результат. Встановлювати камери почали у Києві, посту­пово вони з’являться по всій Україні. Кошти на це є. Наразі фахівці спостерігають і ана­лізують, як таке обладнання поводиться у різних погодних умовах, як передається інфор­мація. До кінця року плануємо встановити ще 20 таких віде­окамер на основних автошля­хах. Зокрема, на трасі Львів-Шегині, Львів-Радехів-Луцьк, на під’їздах до Львова».

Схожі новини