Передплата 2024 ВЗ

«Я вдома, у халаті, і мені нічого не загрожує»

Попри епідемію ковіду, зірки шоу-бізнесу перед місцевими виборами збирають натовпи шанувальників

У День вчителя у центрі Харкова відбувся концерт Олі Полякової, який відвідали понад дві тисячі людей. Харків зараз входить у «помаранчеву зону», і щодня у місті й області зростає кількість заражених коронавірусом. Через порушення карантинних обмежень під час шоу Полякової поліція відкрила кримінальне провадження.

За словами юриста Ро­мана Чумака, поки Харків у «помаранчевій» каран­тинній зоні, заходи можна про­водити за участі не більш ніж сотні осіб. Національна поліція відкрила кримінальне прова­дження через порушення каран­тинних обмежень під час шоу, однак знайти організаторів за­ходу правоохоронцям поки що не вдалося. Концерт, на якому виступила Полякова, був органі­зований від імені команди мера Харкова Геннадія Кернеса — для педагогів. При цьому в міськра­ді запевняють, що влада не має відношення до організації свя­та… За порушення карантину передбачено різні покарання: штраф у розмірі від 17 до 51 ти­сячі гривень, арешт на строк до 6 місяців, обмеження волі на строк до 3 років, позбавлення волі на той самий строк.

Глава МОЗ України Максим Степанов розкритикував про­ведення концерту Полякової у Харкові: «Харків, який зараз пе­ребуває постійно в антирейтин­гу. Звичайно, там важливо було провести концерт, зібрати тисячі людей, щоб потім подивитися, яка кількість захворілих буде вже через тиждень»… Сама ж Поля­кова записала відеозвернення в Інстаграмі, в якому сказала, що їй нічого не загрожує, а «галас», який «підняли ЗМІ», не інакше, як передвиборчий «хайп». «Усіх, хто хвилюється про те, що вони про­читали у ЗМІ, що на мене завели кримінальну справу після харків­ського концерту, я хочу заспоко­їти. Дивіться, я вдома, у халаті, мені нічого не загрожує», — ска­зала Полякова.

Не встигли у соцмережах об­говорити скандальний концерт Полякової у Харкові, як співачка Ірина Білик виступила на сцені Харківського палацу студентів Національного юридичного уні­верситету ім. Ярослава Мудрого.

У Харківській області того дня, коли виступала Білик, на Covid-19 захворіли майже 500 осіб. Користувачі соцмереж ди­вуються: «Навіщо глядачів пус­кають, через них можуть Харків перетворити на карантинну зону, де всім перекриють кисень»… Сама Білик не коментує ситуа­цію, хоча перед концертом публі­кувала у «сторіз» афішу заходу.

Схожі новини