Передплата 2024 «Добра кухня»

Очільник Міноборони Таран таранить у війську все українське…

З такими урядовцями нам і ворогів не треба

Інакше як безхребетним не назвеш міністра оборони Андрія Тарана. Раз за разом робить вчинки, від яких не по собі тверезомислячим громадянам, воїнам, усім патріотам України, які захищають її ціною свого життя.

Днями за вирішення по­бутових проблем танкової бригади міністр Таран вру­чив відомчу нагороду МО — ме­даль «За сприяння Збройним силам України» — представни­ку «Опозиційного блоку» Юрію Вілкулу, меру Кривого Рогу. Тому самому, який є батьком ко­лишнього нардепа-«регіонала» Олександра Вілкула, проро­сійськи налаштованого політи­ка, який виступає за братання з Кремлем, не бачить у Росії агре­сора. Не раз заяви цього політи­ка (як і його батька) йшли вроз­різ із національною оборонною стратегією держави, зафіксова­ним у Конституції курсом України на вступ до ЄС і НАТО. Для при­кладу, у важкий для України 2015 рік Вілкул-старший звинувачував українських воїнів у… сепаратиз­мі. «Це ви підпалили Донбас, ви захоплювали все, — казав Юрій Вілкул. — Це ви сепаратисти, а ми тут тримаємо удар».

Однак міністр Таран таким послужним списком лауреата відомчої медалі не переймаєть­ся. «Какая разніца?» — сказав би Зе! президент.

Вручення нагороди Мінобо­рони відвертому українофобу знецінює цю відзнаку, ображає тих, хто її отримав заслужено. Як і ставить багато запитань до суті роботи цього урядовця, до того, хто його призначив на цю життєво важливу для України посаду…

Українці пам’ятають, як від­разу після свого призначення, на початку березня, Андрій Та­ран виступав за те, щоб не дуже нашому війську квапитися із до­сягненням високих стандартів НАТО, називав це «недосяжною метою».

Скільки ще таких таранів у ни­нішній владі таранять українську справу!

Думка з приводу
Віталій Гайдукевич, журналіст, один із розробників нової символіки української армії:

Усі обурилися фактом, що міністр оборони Зеленського нагороджує і дякує Вілкулу? Це кві­точки. Тут ягідки знайшлися: Таран замахнувся на історичність погонів військових.

Сорока на хвості принесла (поінформова­на сорока), що міністр оборони хоче прибрати з погон… зорю Скоропадського. Українськість? Історичність? Традиція? Спадковість? Ні, для де­кого це «шо за фашизм?». Типу п’ятикутні зірки вони повернути не зможуть (бояться обурення), але замінити історичні ромби на «штота другоє» пробують уже. Чого побитий мохом совок не ро­зуміє українського строю, питань жодних. Є інші питання…

Новий однострій ЗСУ і знаки розрізнення під­писував особисто Петро Порошенко. Це важли­ва реформа і міняти/псувати її теж має особа, яка виконує обов’язки президента. Тобто підписи під новаціями має ставити особисто Зеленський.

Що, чекаємо, що малорос біля штурвала дер­жави підпише фантазії свого совкового призна­ченця?

Хто там в ЗСУ голосував за «какая разніца» і «гірше не буде»? — ви зробили це разом.

Схожі новини