Передплата 2024 «Добра кухня»

Хронічний почекун: Шмигаль заявив, що карантин триватиме доти, доки не винайдуть ліки від COVID-19

Поки не винайдуть ліки від COVID-19, карантинні обмеження триватимуть. Громадський транспорт запустять на третьому етапі виходу з карантину

Про це повідомляє «Українська правда».

Нардепи зокрема зауважували, що чиновнику зі службовим авто та водієм легко говорити про ситуацію з громадським транспортом, мільйони ж українських громадян не мають змоги пересуватися, зокрема власники малих бізнесів, які в умовах стрімких втрат доходу не можуть організувати доїзд своїх працівників до місць роботи.

Шмигаль у відповідь продемонстрував графіки захворюваності в Україні та інших європейських країнах та повторив, що Україна йде за сценарієм Польщі — помірного виходу з карантинних обмежень, щоб не допустити обвалів системи охорони здоров’я, як в Іспанії та Італії (з сотнями померлих від коронавірусу за добу).

Читайте також: Продовжимо карантин до вересня: Шмигаль запропонував компромісний варіант

«Чиновнику не дуже легко приймати рішення про десятки тисяч людських життів, тож пропоную на цих питаннях не спекулювати політично, а слідкувати за дотриманням карантинних заходів. Інших дієвих механізмів у світі сьогодні немає. Поки не буде віднайдено ліки, ми вимушені залишатися в рамках карантину».

Прем’єр-міністр Денис Шмигаль заявляє, що для наступного пом’якшення карантину може знадобитися кілька тижнів, а умови для відкриття садочків ті ж, що й для запуску міжміського транспорту.

«У нас є план поетапного виходу з карантину. Чітко розписано, коли запрацюють дошкільні, навчальні заклади і як буде відбуватися послаблення карантинних умов і перехід до адаптивного карантину.

Є маса звернень від усіх галузей, які страждають через карантинних обмежень. Але тут стоїть вибір між десятками тисяч людей, які можуть загинути через коронавірус, якщо ми зараз різко вийдемо з карантину під час зростання епідемії в країні і повернемося до нормального життя.

На жаль, ми мусимо зараз дотерпіти. Хоча б ще декілька тижнів, можливо, місяць — отримати позитивні результати, коли кількість хворих знизиться і зросте кількість людей, які одужали.

Діти часто хворіють безсимптомно. Вихователі в садках також мають право на захист свого здоров'я. Тому питання садків буде розглядатися тоді, коли буде розглядатися питання міжміського і приміського транспорту".

Трохи раніше міністр охорони здоров'я Максим Степанов заявив, що умови пом'якшення карантину та відкриття дитячих садочків планують презентувати вже цього тижня.

Схожі новини