Передплата 2024 «Добре здоров’я»

До 27-ї річниці незалежності — 27 артистів

Відгриміла одна з наймасштабніших музичних подій літа — Національний телепроект «Українська пісня/Ukrainian Song Project»

Цю подію неспроста називають українським «Євробаченням». Талановитих музикантів-початківців і вже відомих зірок Національний телепроект «Українська пісня/Ukrainian Song Project» об’єднав спільною сценою вже втретє. 18 серпня з нагоди прийдешнього свята Дня Незалежності України участь у грандіозному концерті на стадіоні «Арена Львів» узяло 27 гуртів і виконавців.

Головною метою проведення пісенного дійства організатори вважають пошук нових облич у вітчизняному шоу-бізнесі й популяризацію української музики. Адже однією з обов’язкових умов участі в проекті була саме пісня рідною мовою, яку співак мав наживо представити львівській аудиторії.

— З кожним роком все більше пожвавлюється інтерес до української пісні, і проект набуває справді масового характеру. Хоча як би ми в час війни не відстоювали наші квоти, вони ще не працюють так, як хотілося б. Незважаючи на те, що зменшився експорт російської попси, ми недостатньо активізуємо національний підхід, аби українська пісня зайняла повністю наш ефір, — переконаний співзасновник, співорганізатор і арт-директор «Української пісні» Василь Вовкун.

Упродовж трьох місяців експертна рада проекту визначала десятку фіналістів, які й мали нагоду проявити себе на всю країну. Спочатку охочі виступити на Ukrainian Song Project мали надіслати свої пісні для прослуховування. З приблизно 300 потенційних учасників журі скоротило кількість до 8. Цьогоріч такими щасливчиками стали LAUD, TOLO4NYI, PATSYKI Z FRANEKA, PANCHYSHYN, LUMIERE, JULINOZA, Anna PETRAsh і RULADA. Але право вибору мали і прості слухачі. За результатами їхнього голосування до фіналу пройшли молодий львівський гурт Secret Forest і київський співак Erômin.

Відкривати подію випало гуртові PANCHYSHYN з соціальною піснею «Люди».

— Чесно кажучи, страшенно хвилювався виступати першим. Така величезна відповідальність! Але загалом завдяки публіці все дуже класно пройшло. Це мій перший виступ на стадіоні, і відчуття просто зашкалюють. Хочеться тепер частіше виступати на стадіонах! — поділився враженнями з журналісткою «ВЗ» фронтмен коллективу Остап Панчишин.

— PANCHYSHYN уже виступав на «Українській пісні» позаминулого року. Коли сподобалося більше?

— Цьогорічний проект, звісно, був набагато масштабніший. Можу сказати, що «Українська пісня» впевнено вдосконалюється і швидко набирає обертів. 2016 року було класно, але 2018 — найкраще! Принаймні тому, що був більший розголос події, більше виконавців…

Справді, цьогорічний Національний телепроект «Українська пісня/Ukrainian Song Project» може пишатися популярними іменами своїх хед-лайнерів. Серед таких — гурти й виконавці різноманітних музичних стилів: «Воплі Відоплясова», Pianoбой, О. Torvald, Alyosha, MELOVIN, Tayanna, Олександр Пономарьов, Павло Табаков, DILEMMA, Kadnay, Ivan NAVI та інші. Їхні виступи на «Арені Львів» запланували, так би мовити, «на десерт» — опісля виходу молодих артистів.

Під час виступу «ВВ» на місці не стояв ніхто
Під час виступу «ВВ» на місці не стояв ніхто
Потішив армію шанувальників і цьогорічний представник України на «Євробаченні» MELOVIN
Потішив армію шанувальників і цьогорічний представник України на «Євробаченні» MELOVIN

«Родзинкою» концерту став польський гурт CHEMIA, адже він підготував пісню українською мовою. Цікаво, що його лідер Войцех Бальчун — колишній керівник Укрзалізниці. Примітним став і виступ Pianoбой: піснею «Шампанські очі» стадіон разом із солістом Дмитром Шуровим вітав з днем народження Кузьму Скрябіна.

Попри те, що грандіозне пісенне шоу відвідало орієнтовно 13 тисяч людей, ще 250 запрошень організатори виділили для дітей українських захисників, 70 — для офіцерів і курсантів Національної академії сухопутних військ імені Гетьмана Петра Сагайдачного, а вхід для воїнів АТО та інших малозахищених категорій зробили безкоштовним.

А хто не зміг відвідати концерт, той зможе побачити і послухати його вже 24 серпня. У День Незалежності України Національний телепроект «Українська пісня/Ukrainian Song Project» транслюватиме шоу «Музична платформа» телеканалу «Україна».

Більше фото тут

Фото Руслана Литвина

Схожі новини