Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Штайнмаєр вітає чергове оголошення перемир’я на Донбасі

  • 22.12.2016, 08:52
  • 1 275

Голова ОБСЄ, міністр закордонних справ Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр вітає оголошення режиму припинення вогню на Донбасі з 24 грудня.

«Повне виконання цього було б важливим кроком для стабілізації безпекової ситуації і прокладанням шляху для мирного вирішення конфлікту, передає Радіо Свобода.

Це необхідно для цивільного населення регіону, яке потерпає від конфлікту», — мовиться у заяві Штайнмаєра, опублікованій 21 грудня.

Контактна група в Мінську закликала припинити вогонь на Донбасі з 24 грудня

Причина - майбутні свята.

Тристороння контактна група з врегулювання ситуації на сході України закликає до повного припинення вогню з 00:00 24 грудня на Донбасі. Про це заявив спецпредставник ОБСЄ у Тристоронній групі Мартін Сайдік, передає УТ.

"Від імені Тристоронньої контактної групи я хотів би зараз зробити наступну заяву. Ми, члени Тристоронньої контактної групи… підкреслюємо необхідність забезпечення миру і спокою в зв'язку з майбутніми святами, підтверджуємо свою прихильність до дотримання всеосяжного, стійкого і безстрокового режиму припинення вогню, починаючи з 00 години 24 грудня цього року за київським часом", - сказав Сайдік за підсумками засідання контактної групи в Мінську.

Спецпредставник ОБСЄ від себе додав, що "був би дуже радий отримати підтримку цієї ініціативи і на вищому політичному рівні".

"У зв'язку із закінченням року хотів би висловити особисту думку, що значна кількість зобов'язань, передбачених мінських угодами, не були повністю виконані в цьому році, однак відсутність достатнього прогресу не має зупиняти нас на шляху до продовження переговорного процесу в новому році, з новими силами і з новим ентузіазмом ", - резюмував Сайдік.

Також він повідомив, що чергове засідання контактної групи та її підгруп відбудеться 16 січня наступного року.

Схожі новини