Передплата 2024 «Добра кухня»

Гройсман відкрив другий день YES

  • 17.09.2016, 12:28
  • 1 521

Популізм та корупція привели Україну на межу бідності і підривають її державність.

Про це заявив Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман, виступаючи на 13-й щорічній зустрічі Ялтинської європейської стратегії у суботу.

"Політики іноді розпочинають позицію знищення, але вони не помічають одну річ: вони таким знищенням знищують себе, - але нічого, якщо їх не буде, - вони підривають державність нашої країни. Тут є величезна проблема і виклик", - заявив Володимир Гройсман.

Прем’єр-міністр наголосив, що водночас із російською агресією в України є не менш небезпечні вороги - популізм і корупція: "Популізм не менше зло, ніж російські танки і корупція".

Так, упродовж років незалежності у країні культивувалася корупція, підривалася інституційна спроможність держави, докладалися зусилля для підтримки слабкої судової системи.

"Падіння рівня життя, корумпованість системи управління державою, олігархізація і багато інших речей були спричинені тим, що ніхто не думав, як ми будемо жити завтра. Короткі інтереси тієї чи іншої політичної групи, помножені на популізм, зробили нашу країну бідною", - підкреслив Голова Уряду.

Він зауважив, що між ресурсами країни та її можливостями є величезний дисбаланс: "Це означає тільки єдине — щось у нашому домі не так".

Прем’єр-міністр навів приклад цілеспрямованої політики, що проводилася раніше в енергетичній сфері, щодо втрати незалежності країни. "Ціни на газ були занижені, власний видобуток знищувався, натомість укладалися міжнародні контракти, які зобов'язали нас бути рабами Російської Федерації", - зазначив він.

У якості іншого прикладу Володимир Гройсман зауважив, що після того, як Уряд вчасно вніс до Парламенту проект Бюджету на 2017 рік, деякі політики одразу почали його критикувати, навіть не бачившидокумента.

Прем’єр-міністр наголосив, що політики мають здійснювати професійні та відкриті дії, а не керуватися прагненнями сподобатися людям: "Той, хто хоче сподобатися, має йти в артисти".

"Час безвідповідальної, популістської політики в Україні минув", - підкреслив Голова Уряду.

Гройсман: «Вірю у те, що 2017-й рік має стати роком розвитку»

Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман переконаний, що після стабілізації ситуації у країні у 2016 році 2017-й рік стане роком розвитку. Про це Голова Уряду заявив, вступаючи на 13-й щорічній зустрічі Ялтинської європейської стратегії у суботу.

"Я вірю у те, що 2016 рік відбувається роком стабілізації, 2017-й має стати роком розвитку", - заявив Володимир Гройсман.

Прем’єр-міністр зазначив, що Україна перша країна на пострадянському просторі, що намагається змінитися, наслідуючи приклад демократичних країн, і має увесь потенціал для того, щоб стати символом успішних змін та реформ.

"Сьогодні перед нами стоїть завдання відкрити потенціал незалежної, суверенної, європейської країни", - наголосив він.

За його словами, за останні 25 років Україна відбулася як незалежна держава, однак багато можливостей її становлення як сильної, демократичної держави було втрачено.

"Згадаймо 2005 рік, 2010 рік, коли ми могли забезпечити зміни, але натомість проблеми поглиблювалися і, на превеликий жаль, у 2014 році ми втратили найцінніше — життя кращих. Ми були піддані і до сьогоднішнього дня чинимо опір російській агресії, тому що Україна як вільна країна і український народ прийняли рішення - ми не хочемо жити в минулому, ми хочемо йти в майбутнє", - зауважив він.

Після Революції гідності у 2014 році "на єдиному казначейському рахунку 45-мільйонної держави було трохи більше 10 тис. доларів", нагадав Володимир Гройсман. "Ми мали на сході танки. Ми мали безліч проблем і пограбовану, розграбовану країну", - зазначив він.

Не меншим злом ніж російські танки залишаються для країни "небезпечні вороги" популізм та корупція, наголосив Володимир Гройсман.

Разом з тим на сьогодні досягнуто певного прогресу у реформах, зауважив Прем’єр-міністр, зокрема сформоване усе антикорупційне законодавство, здійснюється дерегуляція, децентралізація влади, почато реформу державної служби.

Уряд готовий сумлінно та якісно виконувати свою роботу щодо проведення змін та необхідних реформ у країні, підкреслив Прем’єр-міністр.

"Наше з вами завдання - провести зміни, які дадуть можливість українським громадянам отримати справедливий суд, зміни, які дадуть можливість провести необхідні реформи і забезпечити економічне зростання, зміни, які дозволять забезпечити соціальну справедливість. І такі рішення є", - наголосив Володимир Гройсман.

"Я глибоко вірю у те, що наше майбутнє лежить у Європейському Союзі як сильного партнера Європи, як країни, яка сповідує демократичні цінності, яка має свободу слова, яка має достатньо серйозно розвинутий рівень економіки і високі стандарти життя", - зауважив Прем’єр-міністр.

Гройсман: «Повернути довіру до влади можливо відкритістю і результатом роботи»

Повернути довіру українських громадян до влади можуть її відкритість і забезпечення результату в роботі.

Про це заявив Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман, виступаючи на 13-й щорічній зустрічі Ялтинської європейської стратегії у суботу.

"Повернути довіру до влади можливо відкритістю і результатом роботи. Це єдине, що може переконати українське суспільство, наших міжнародних партнерів у тому, що нам можливо довіряти", - заявив Володимир Гройсман.

У цьому контексті він зауважив, що у політиці та рішеннях, які приймає сьогодні Уряд, є абсолютна відкритість. Він також концентрує увагу на вирішення тих "домашніх завдань", які стоять перед Україною.

Так, за 4 місяці роботи Кабінету Міністрів України вдалося зробити все необхідне для того, щоб продовжити співпрацю з Міжнародним валютним фондом.

Голова Уряду зауважив, що не бачить жодних проблем у тому, щоб деолігархізувати країну, створити відкриті умови у різних сферах, провести публічну приватизацію, зміни у судоустрої країни. "Це ті важливі речі, які вплинуть на якість життя", - зауважив він.

Разом з тим Прем’єр-міністр зауважив, що як тільки Уряд береться за реформування якоїсь сфери, одразу перед ними виникають штучно створені перепони. Водночас, "амбітні завдання і прагнення перетворити країну набагато більші, ніж будь-які інші перешкоди", - переконаний він.

За його словами, потрібно поставити крапку у тих несправедливостях, які українці отримали за 25 років своєї незалежності. Вже за декілька років можна досягнути успіхів у країні, зауважив Прем’єр-міністр.

"Хочу сказати усім скептикам, які говорять, що все в Україні буде погано. Я з цим категорично не погоджуюся. Я чітко бачу світло у тому тунелі, де ми йдемо. Нам єдине потрібно, щоби ті, від кого залежить прийняття рішень, вірили в Україну, щоби ми самі собі не заважали робити зміни, щоби ми почали засуджувати популізм, який руйнує зсередини нашу країну, щоби ми почали говорити те, що насправді змінює нашу країну. Але це завдання для усього нашого українського суспільства", - зауважив він.

Володимир Гройсман зауважив, що упродовж своєї професійної діяльності завжди прагнув "виправдати довіру людей і зробити те, щоб вони відчули, що зміни відбуваються у їхньому житті, і зміни працюють на їхню користь, не на користь влади".

"Я прийшов служити Україні. Я прийшов служити своїй державі і своєму народу. Я хочу зробити все максимально відкрито і максимально ефективно. Це моя амбіція, - наголосив Голова Уряду. - Хочу спільно з Президентом, Парламентом, Урядом, нашими міжнародними партнерами провести ті зміни, які змінять Україну".

"Я сповідую один принцип: якщо ти не вирішуєш проблеми, ти сам стаєш проблемою. І я все зроблю для того, щоб ніколи не бути проблемою для України і українського народу", - підкреслив Прем’єр-міністр.

Схожі новини