Передплата 2024 «Добра кухня»

Що не «борець з корупцією» – то власник розкішної квартири...

Ще одному «єврооптимісту» дорікають за дороге житло.

Політично активні користувачі соціальних мереж запропонували перейменувати партію “Демальянс” у... “ДІМальянс”. Підставою для такого глузування стала вже друга за останній місяць резонансна історія з елітною житловою площею, яку надбали собі за сумнівних обставин активісти цієї партії, можна сказати, її лідери. Спочатку під вогонь жорсткої критики потрапив народний депутат, екс-кореспондент “Української правди” Сергій Лещенко, який став власником чотирикімнатного помешкання у центрі столиці за 7,55 млн. грн. А тепер стало відомо про розкішні апартаменти його соратниці, яка теж засвітилася у “непримиренній боротьбі з корупцією” — нардепа-“єврооптиміста” Світлани Заліщук.

Колишній активіст руху “Чесно”, журналіст Всеволод Филимоненко зробив запит у Державний реєстр прав на нерухоме майно і дізнався, що член парламенту, а донедавна — громадська активістка Світлана Заліщук є власницею помешкання на столичній вулиці Софіївській площею 158 кв. метрів, ринкова ціна якої приблизно 13 млн. грн. Начебто придбала її два роки тому, у 2014 р., буквально наступного дня після того, як президент оголосив про дострокові парламентські вибори (на них Світлана у складі “БПП” стала народним депутатом). Це дивує, бо цю квартиру Заліщук показувала у декларації за... 2013 рік.

Крім того, стверджує пан Филимоненко, Заліщук користується топовим автомобілем Land Rover, Discovery, оціночна вартість якого — мільйон гривень. Такі статки викликають багато запитань, зважаючи на те, що у деклараціях С. Заліщук за 2013 і 2014 роки, які опубліковано на сайті Верховної Ради, зазначено, що її річний дохід не перевищував 250 000 грн. А у 2015 році він взагалі був скромним як для власниці таких дорогих маєтків — 77 000 грн.

Світлана Заліщук жодного криміналу у своїх статках не бачить. Каже, коштовну квартиру купила разом зі своїм цивільним чоловіком Мартеном Енбергом, громадянином Швеції (кажуть, працював чиновником у структурах Євросоюзу, у посольстві Швеції у Вірменії). Він начебто вирішив переїхати жити в Україну і продав власне помешкання у Стокгольмі.

Ці аргументи не подіяли на критиків “младореформаторів”, до яких зараховує себе Заліщук. Опоненти Лещенка-Заліщук кажуть: ті чуже бачать під лісом, а свого не помічають під носом. Мовляв, у самих “рильце у пушку”...

Квартирний скандал з “єврооптимістами” завдав відчутного удару по іміджу нових політиків-“безсрібників”, зате додав аргументів опозиції, яка обов’язково використає цю історію у боротьбі за голоси виборців.

Схожі новини