Передплата 2024 «Добра кухня»

«Гладюка не відсторонили, бо правопорушення не пов’язане з виконанням його службових обов’язків...»

Відео, яке б пролило світло на скандальну справу за участі начальника обласного карного розшуку, досі не оприлюднили. Невже у Нацполіції прикривають свого скандального колегу?

Департамент внутрішньої безпеки Національної поліції ось уже тиждень розслідує обставини, за якими був затриманий у нетверезому стані начальник управління карного розшуку Національної поліції у Львівській області Микола Гладюк (на фото). Попри те, що справа набула розголосу і стала резонансною, Нацполіція досі не показала відео, яке б пролило світло на усі обставини.

Микола Гладюк їхав з Києва з переатестації. У Львові, на автозаправці, що на вул. Пасічній, до нього підійшли патрульні, які оштрафували Гладюка за те, що був за кермом напідпитку. Сам керівник карного розшуку у коментарях журналістам казав, що в автомобіля не був включений двигун...

Невже у поліції намагаються зам’яти цю справу? І чому керівника карного розшуку не відсторонили від роботи на час службового розслідування? У прес-службі ГУ НП у Львівській області повідомили: не відсторонили пана Гладюка тому, що це правопорушення не пов’язане безпосередньо з виконанням його службових обов’язків. “Якби це питання стосувалося його роботи, тоді б його відсторонили”, - наголосили у прес-службі.

На цій посаді пан Гладюк працює з липня 2014 р. Його колеги кажуть, негативних відгуків про нього не чули. Я спробувала зателефонувати на мобільний пана Гладюка, аби запитати, чи відомо йому, як просувається службове розслідування у цій справі. Однак телефон був поза зоною досяжності... У приймальній керівника карного розшуку сказали, “у середу був на роботі, у четвер — ні”. А ось у Департаменті комунікації Національної поліції України підтвердили, що працівники патрульної поліції склали протокол за ст. 130 Кодексу України про адміністративні правопорушення (керування транспортними засобами особами в стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп’яніння) щодо начальника управління карного розшуку області. Наразі проводиться службове розслідування, зокрема опитують свідків, вивчається відео з місця події. Більше інформації отримати не вдалось.

Натомість керівник Нацполіції Хатія Деканоїдзе зауважила: згідно із попередньою інформацією, яка у неї є і яка є на відео, що теж зберігається у неї, чоловік перебував у стані алкогольного сп’яніння. “І той коментар, який він дав, що нібито не був за кермом, не відповідає дійсності. На відео теж дуже добре видно, що він був за кермом. Щойно внутрішня безпека і кадрова інспекція дадуть мені всі докази того, що там відбулося, будемо приймати усі рішення, які потрібно», — додала Деканоїдзе.

Схожі новини