Передплата 2024 ВЗ

МВФ виділив Україні третій транш

  • 15.09.2016, 07:16
  • 1 093

Рада директорів Фонду також оцінила ефективність програми stand by, відкритої для України в 2014 році.

Рада директорів Міжнародного валютного фонду в середу, 14 вересня, завершила другий перегляд виконання Україною економічної програми, підтриманої кредитом розширеного фінансування, і схвалила виділення третього траншу цього кредиту на суму близько $1 млрд. Про це повідомляється у прес-релізі Фонду.

Таким чином, загальна виділена сума наданих Україні коштів становить близько $7,62 млрд.

Рада директорів МВФ, крім того, схвалила зміни до вимог щодо дотримання певного рівня чистих міжнародних резервів, щодо виникнення нової заборгованості по зовнішніх платежах, а також впровадження нових валютних обмежень.

Рада директорів Фонду також оцінила ефективність програми stand by, відкритої для України в 2014 році.

Рішення МВФ щодо виділення $1 млрд третього траншу фінансової допомоги для України було прийнято разом з винятками із загальних правил, враховуючи нинішню економічну ситуацію в країні.

Про це йдеться в офіційному повідомленні Фонду.

"Виконавча рада затвердила винятки щодо недотримання критеріїв ефективності, пов'язаних з міжнародними резервами, відсутністі накопичення заборгованості по зовнішніх виплатах та нових валютних обмежень", - зазначається в документі.

У Фонді уточнили, що виділяють Україні 716,11 млн SDR (близько 1 млрд доларів США), що в загальному обсязі виплат за угодою про кредитування сягнуло 5,444.21 млн SDR (близько 7,62 млн доларів США).

Схожі новини