Передплата 2024 «Добра кухня»

Геращенко: "Україна боротиметься за повернення Донбасу і Криму дипломатичним способом"

  • 13.06.2016, 13:35
  • 1 367

Про це вона сказала в ході експертної дискусії в парламенті щодо окупованих територій.

Перший віце-спікер Верховної Ради України Ірина Геращенко заявляє, що повернення окупованих територій Донбасу й анексованого Росією Криму під контроль України буде відбуватися політико-дипломатичним шляхом, передає Радіо Свобода.

«Тому що заяви про шашки наголо теж роблять ті, хто далекі від реальності і, як правило, зі зручних диванів або парламентських крісел. Ми ж будемо робити все, щоб питання окупованих Криму і Донбасу залишалися в порядку денному в світі до повернення територій України», — сказала вона.

Геращенко наголосила, що не може бути зняття санкцій проти Росії до повного виконання Мінських угод і повернення контролю на українсько-російському кордоні.

«Друге. Очевидно, що питання порушення прав людини в Криму і на окупованому Донбасі має отримати різку реакцію світу. Неприпустимо, коли в доповіді генсека Ради Європи немає ні слова про порушення прав кримських татар і українців в Криму і на Донбасі, про вбивства і арешти, про заручників і тиск на людей», — зазначила Геращенко.

На дискусії також присутні правозахисники, депутати, в тому числі голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров.

Схожі новини