Передплата 2024 «Добра кухня»

Під будинком затриманого за хабар заступника губернатора знайшли мережу тунелів зі скарбами

  • 04.06.2016, 16:28
  • 7 305

Після затримання Романчука, у нього вдома були проведено обшук.

Про це повідомила прес-служба СБУ.

«Чиновник зберігав удома валізу з 300-ми тисячами доларів США і велика кількість ювелірних виробів. Під будівлею співробітники спецслужби виявили мережу тунелів, в яких знаходилися сейфи з золотими злитками, старовинними іконами, антикваріатом, столове срібло. У сейфах також зберігалася «чорна бухгалтерія», яка доводить проведення корупційних оборудок», - заявили в СБУ.

Проти Романчука порушено кримінальну справу за 368-ю статтею Кримінального кодексу - хабарництво.

У заступника голови Миколаївської області знайшли валізу з доларами, золото і нацистські хрести

Під час обшуку в помешканні першого заступника голови Миколаївської ОДА Миколи Романчука була виявлена валіза, в якій знаходилися готівкові кошти на суму в кілька сотень тисяч доларів США, золоті прикраси і нацистські хрести. Про це в соцмережі Facebook написав головний військовий прокурор Анатолій Матіос.

«У випадку з першим заступником Миколаївської ОДА підставою для його затримання стали наявні і отримані законним шляхом докази, які оцінює і визначив слідчий військової прокуратури Південного регіону», - наголосив він.

За його словами, перший заступник голови Миколаївської ОДА офіційно затриманий слідчим військової прокуратури згідно зі статтею 208 КПК України і зараз його етапують в ізолятор тимчасового тримання в Одесі.

Першого заступника голови Миколаївської ОДА Миколу Романчука затримали за отримання великого хабара

Слідче управління військової прокуратури Південного регіону затримали першого заступника голови Миколаївської обласної державної адміністрації, Героя України Миколу Романчука за отримання хабара в 100 тисяч доларів, повідомила військова прокуратура.

"На даний момент затримано чотирьох осіб - перший заступник голови Миколаївської ОДА, він же герой України, затримані посередники", - повідомив заступник генерального прокурора України - головний військовий прокурор України Анатолій Матіос в ефірі телеканалу "112.Україна" у п'ятницю 3 червня.

Головний військовий прокурор не назвав прізвище, зазначивши, що прізвища будуть озвучені після вручення повідомлення про підозру, але згідно з інформацією на офіційному сайті Миколаївської ОДА, першим заступником голови Миколаївської обласної державної адміністрації є Микола Романчук - Герой України.

Матіос зазначив, що кримінальне провадження було зареєстровано півтора місяці тому, було проведено негласні оперативно-розшукові заходи, а зараз тривають оформлення затримання, обшуки та інші заходи.

Прокурор також зазначив, що чиновники вимагали гроші за надання дозволу на облаштування кар'єру з видобутку вапняку. При затриманні співробітники СБУ застосували зброю.

Як заявив Матіос, матеріали будуть передані Національному антикорупційному бюро.

Як інформує місцеве видання Novosti-N, СБУ біля Миколаївської ОДА затримала помічника першого заступника голови ОДА Миколи РоманчукаВіктора Овчара. Оперативники СБУ оточили "Хонду", що стояла на парковці, і силою витягли назовні водія і пасажира, яким був помічник першого заступника голови Миколаївської ОДА Миколи Романчука. Другий затриманий, за попередньою інформацією, є охоронцем Романчука.

Після проведеного затримання співробітники СБУ почали огляд автомобіля. При цьому СБУшники розбили скло водійських дверей. В ході огляду на задньому сидінні було виявлено спортивний рюкзак, з якого оперативники вилучили значну пачку грошей, щільно загорнуту в поліетилен. До пакету була прикріплено папірець, на якій було написано 80 тис. дол.

І водій, і пасажир на питання слідчого про те, чи належать кому-небудь з них ці гроші, відповіли категоричною відмовою. На питання, як потрапила в машину сумка з грошима була однозначна відповідь: "Не знаємо".

Схожі новини