Передплата 2024 «Добра кухня»

Львів відкритий для світу, але закритий для колаборантів

Шоуменам, котрі виступають у Криму та «ДНР/ЛНР», заборонили виступати у місті

Міський голова Львова Андрій Садовий підписав ухвалу, прийняту депутатами на сесії Львівської міської ради, яка забороняє виступи у Львові артистів-колаборантів. На останній сесії міськради депутати після довгих дебатів проголосували ухвалу про заборону проведення концертів та інших розважальних заходів на території м. Львова представникам українського й іноземного шоу-бізнесу, котрі під час де-факто російсько-української війни підтримують агресію Російської Федерації і пропагують сепаратизм в Україні.

Під час голосування у сесійному залі спалахували дискусії, оскільки перша редакція проекту ухвали, яку запропонували депутати від фракції “УКРОП”, викликала застереження управління культури, депутатських профільних комісій та інших депутатів. Один з ініціаторів ухвали, депутат Ігор Телішевський заявив, що для громадськості важливо, щоб у Львові не виступали заробітчани, які виступають у Росії, Криму та на окупованих територіях. Депутат Юлія Хомчин («Самопоміч») зауважила, що перший варіант ухвали обмежить можливості тих виконавців, які виступають у Росії, але підтримують Україну. Наприклад, для Макаревича чи Елтона Джона, який після концерту в Москві не зможе приїхати до Львова.

За словами в. о. начальника управління культури ЛМР Михайла Мороза, перший проект передбачав такі речі, як бізнесова діяльність, виступи в телевізійних передачах. Тому, фактично, під дію цієї заборони могли потрапити, зокрема, і патріотично налаштовані українські виконавці, які підтримують АТО, яких усі знають і люблять (наприклад, “Океан Ельзи”. - Авт.).

“Кінцева ухвала, яку проголосували депутати і підписав міський голова, має певну диференціацію, - веде далі Михайло Мороз. - Є три чіткі пункти, які кажуть, які саме виконавці потрапляють під дію заборони. У переліку - усі виконавці, які відкрито підтримують агресію Російської Федерації, пропагують сепаратизм, проводять заходи, концерти на території “ДНР” і “ЛНР”. Також у переліку - українські виконавці, які проводять концерти на території Російської Федерації і при цьому не підтримують проведення АТО. Таким чином, ця ухвала дозволяє нам приймати, наприклад, зірок світової музики, які, так сталося, мали виступи у Москві, або, наприклад, відкриває наші сцени для виступу російських опозиційних діячів культури».

Ухвала “Про заборону проведення концертів...” забороняє проведення концертів у Львові тим українським та іноземним шоу-біз-виконавцям, які “пропагують сепаратизм в Україні, завдають образи честі й гідності українського народу, гастролюють на території анексованого Криму та тимчасово окупованих районах Донецької та Луганської областей України”. Організаторам концертів на території Львова приписано дотримуватися цієї ухвали.

Схожі новини