Передплата 2024 «Добрий господар»

Урок політграмоти для «двієчниці» «Кока-Коли» дала всесвітньо відомій компанії патріотична українська громадськість

«Кока-кола» попросила вибачення в українців.

Керівники американської компанії з виробництва прохолоджувальних напоїв «Кока-Кола» через посольство України у США офіційно попросили пробачення в українців, державницькі почуття яких вони образили.

Вітаючи російських споживачів з новорічними святами, менеджерам «Кока-Коли» встрелило в голову напередодні Різдва намалювати карту, на якій частиною території РФ позначено окупований цією країною український півострів Крим.

Спочатку на стилізованій карті Росії були відсутні Калінінградська область, Курильські острови. Коли ж росіяни “начали возбухать”, «Кока-Кола» перепросила їх і подала новий варіант карти РФ, домалювавши на ній... Крим.

Тут уже вибухнула справедливим гнівом українська спільнота. Соціальні мережі зарясніли жорсткими коментарями на адресу виробників кока-коли. Народний депутат Мустафа Найєм закликав співвітчизників відмовитися від купівлі продукції цієї та інших компаній, які зневажають наш державний суверенітет. Мустафа нагадав, що в жодній країні, у тому числі на батьківщині «Кока-Коли», у США, Крим не вважають територією Росії. Більше того, через анексію українського півострова міжнародна коаліція застосовує жорсткі економічні санкції до країни, якою керує путінський режим.

Була й офіційна реакція Києва. Посольство України у Вашингтоні довело до відома Держдепартаменту США і керівництва “Кока-Коли” своє занепокоєння у зв’язку з провокаційною публікацією. Наголосило, що такі дії суперечать офіційній позиції американської влади, висунуло вимогу негайно виправити “помилку”.

Заклик поставити на місце політичних “двієчників” підтримали тисячі українців. Ефект їхнього спротиву швидко відчули продавці американських “шипучок” — люди відмовлялися купувати заморський товар. Оголосили йому бойкот. Так само, як давно не споживають “снікерсів” та інших брендів російського виробництва. Як не дивляться фільмів за участю імперсько налаштованих російських акторів. Як не слухають пісень горе-артистів, які підтримують Путіна у його загарбницькій, людиноненависницькій політиці.

А тим часом...

На найближчому засіданні Верховної Ради народні депутати приймуть звернення до Міністерства закордонних справ, СБУ з проханням дати оцінку “вибрикам” «Кока-Коли». А також — з вимогою надіслати відповідні ноти у посольства, офіси країн, чиї представники дозволяють собі неприпустимі “вольності” у трактуванні нашої історії, наших кордонів, наших святинь і символів.

Фото politikus.ru

Схожі новини