Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Україна оголосила "дзеркальні санкції" проти Москви

Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк оголосив про заборону ввезення товарів з Росії та запровадження ввізного мита для товарів російського походження.

Про це він заявив, відкриваючи засідання уряду.

"Сьогодні Кабінет міністрів України приймає дві постанови щодо контрсанкций проти незаконних дій Російської Федерації. Першу постанову про заборону ввезення на митну територію України товарів, які походять з РФ, і друга постанова — про ставки ввізного мита для товарів, які походять з РФ. На кожне російське дію Україна буде робити контрдію", - сказав він.

Прем'єр повідомив, що постанови опублікують в перший день після фактичного вступу в дії обмежень РФ.

Він підкреслив, що рішення уряду України є "дзеркальною" заходом у відповідь на дії РФ. "Ми будемо діяти так щоразу кожне російське дія буде отримувати гідну відповідь", - сказав Яценюк.

Як повідомлялося, Мінекономрозвитку України розробило пропозиції щодо встановлення відповідних санкцій: введення з 2 січня 2016 року для російських товарів ставок ввізного мита режиму найбільшого сприяння та з 10 січня 2016 року - заборони ввезення ряду з них.

МЕРТ пропонує ввести ембарго на постачання продуктів харчування: м'яса, риби, ряд молочних продуктів, плавлених сирів, кави, чаю, харчових сумішей, кондитерських і хлібобулочних виробів, продуктів дитячого харчування, макаронних виробів, соусів; смакових добавок та приправ, пива, спирту, горілки, корми для собак, сигарет з фільтром.

Крім цього, у запропонованому переліку, на відміну від російського, хлористий калій з вмістом калію, інсектициди, фунгіциди, гербіциди, засоби, що запобігають проростанню паростків, та регулятори росту рослин, родентициди, оболонки штучні для ковбасних виробів, обладнання для залізниць або трамвайних колій та локомотиви дизель-електричні.

Джерело: Інтерфакс Україна

Схожі новини