Передплата 2024 ВЗ

Аеропорт імені Данила Галицького – у зоні кадрової турбулентності

Дмитро Шинкарчук попрацював на посаді керівника летовища менше півроку.

Міністр інфраструктури України Андрій Пивоварський оголосив конкурсний відбір на заміщення вакантної посади генерального директора державного підприємства «Міжнародний аеропорт «Львів» імені Данила Галицького». Зараз на цій посаді у статусі виконувача обов’язків працює Дмитро Шинкарчук, який призначений у квітні. Тоді Мінінфраструктури оголосило відкритий конкурс у кілька етапів. Претендентів перевіряли за європейськими вимогами. Шинкарчук обійшов 250 кандидатів на посаду керівника летовища. Приводом для оголошення нового конкурсу стали претензії голови Львівської ОДА Олега Синютки до роботи очільника летовища.

Недоліки роботи керівника летовища Олег Синютка висловив публічно ще у липні та пообіцяв, що вимагатиме від міністерства нового конкурсу. Чинний керівник аеропорту теж може спробувати свої сили у кадрових перегонах. Не сподобалося губернатору, що летовище закуповує пальне за завищеними цінами, а угода “Відкрите небо” - лише на папері і міжнародні авіаперевізники до Львова не поспішають.

За інформацією прес-служби СБУ, за результатами тендерних процедур ДП міжнародний аеропорт “Львів” імені Данила Галицького закупило 350 тисяч літрів пального на суму 5 мільйонів 840 тисяч гривень. “Службові особи аеропорту, всупереч вимогам законодавства, внесли зміни до укладеного договору. Внаслідок «корегування» угоди вартість контракту підвищилася, а обсяги пального навпаки зменшилися. Слідчі СБУ відкрили кримінальне провадження за ч. 4 ст. 191 Кримінального кодексу України”.

Дмитро Шинкарчук про наміри міністерства провести кадрові ротації в аеропорту дізнався від журналіста “ВЗ”. Досі перебував у відпустці. “Не здивований цією новиною, бо міністерство мене попередило, що працюю у статусі в. о., і рано чи пізно конкурс буде оголошено, - наголосив Дмитро Шинкарчук. - Після консультацій з міністерством буде прийнято рішення, чи мені брати участь у новому конкурсі”.

За його словами, угоду “Відкрите небо” не можна реалізувати швидко. Авіакомпанії складають фінансовий план польотів заздалегідь, а не за кілька днів... “Можна було дещо зробити більше і краще, але в ці короткі терміни зроблено те, що зроблено, - каже він. - Міжнародні та внутрішні рейси знижуються по всій Україні. Щодо закупівлі палива — інформація відповідає дійсності. При закупівлі були порушення. Маємо результати перевірки відділу боротьби з корупцією міністерства. Проведено перерахунок, збиток для підприємства ліквідовано. За фактом цього порушення на підприємстві будемо вживати адміністративних дій”.

Ще недавно Дмитро Шинкарчук (перший справа) урочисто розрізав разом з головою Львівської ОДА Олегом Синюткою (другий зліва) торт з нагоди відкриття рейсів.

Схожі новини