Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Від камізельки для песика – до сандаль для господаря

  • 16.06.2015, 09:53
  • 1 903

У Львові відбувся фестиваль українських виробників

У Парку культури імені Богдана Хмельницького пройшов фестиваль молодих підприємців «Гармидер», що відбувся в рамках Соціального люфту — проекту, який прагне створити простір для розвитку соціального підприємництва на Львівщині.

«Гармидер» — соціальний розпродаж, ярмарок виключно українських виробників. Цього разу фестиваль зібрав підприємців не лише зі Львова, а й із Києва, Одеси та інших міст України. Учасники «Гармидеру» мали чудову можливість представити свої творіння, а гості - придбати якісний український товар.

Одразу при вході ми перестріли панянок із Best Friends та їхніх домашніх улюбленців. На фестивалі були облаштовані лаунж-зона для тваринок, яскравий одяг та аксесуари для песиків, тематична фотозона, де кожен міг прийти зі своїми хатніми улюбленцями та відпочити або розважитися з ними. «Ми дуже любимо собак, створюємо все для них: одяг, смаколики, — розповіла Олександра Вакарова, одна із партнерів Best Friends. - На початку починали робити для своїх власних улюбленців, але потім поступово у нас люди стали замовляти, купувати одяг для тварин. Маленьким песикам, які без підшорстки, взимку потрібен теплий кожушок, та й чимало іншого...».

Молодий проект Bake my Cake розроблено спеціально для вегетаріанців. «Створюємо свої солодощі з хорошим настроєм і позитивними думками, — діляться дівчата з Bake my Cake. - Дбає­мо про смаки кожного, а тому у нас смачно і ласунами, і вегетаріанцям та веганцям».

Хлопці Павло та Сергій із Києва продають ексклюзивне взуття власного виробництва. Про фестиваль дізналися від організаторів, які запропонували їм взяти у ньому участь. «В Києві про нас вже знають, тому ми хотіли також приїхати до Львова, показати наше взуття, познайомитися з людьми і, відповідно, знайти тих, хто оцінить роботу нашої майстерні SHOWROOM. Зараз українці стали активно віддавати перевагу українським брендам, почали підтримувати українського виробника. Саме завдяки покупцям, які задоволені якістю товару, ми виживаємо і розвиваємося».

У “Гармидері” також брали участь дизайнери і виробники одягу, аксесуарів, предметів інтер’єру, виробники листівок, сувенірів, креативних ламп, 3D-пазлів, сумок... У нелегкий час кризи талановиті люди з гідністю виживають, продаючи товари власного виробництва, заряджаючи позитивом та гарним настроєм. Як розповіла організатор фестивалю молодих підприємців «Гармидер» Іванна Фединчук, у фестниковий: 10 відсотків від збору коштів будуть спрямовані або на розвиток одного зі соціальних підприємств Львова, або на розвиток центру опіки для жінок, який уже підтримували в попередні рази.