Передплата 2024 ВЗ

Квіт: "Міносвіти не має спецкоштів на військові кафедри у вузах"

  • 05.06.2015, 14:22
  • 1 429

Квіт зазначив, що його міністерство готове тісно співпрацювати з Міноборони з цього питання

У Міністерстві освіти немає спеціальних кошти на військові кафедри у вузах. Про це в ході засідання ВР, яке транслює телеканал "112 Україна", заявив міністр освіти і науки Сергій Квіт.

"Немає спеціальних коштів, виділених на кафедри (військові, - ред.), тому що подання на відкриття кафедр вносить Міноборони, Міністерство освіти і науки мають свої ініціативи, і ми своїми ініціативами щодо відкриття кафедр звертаємося до Міноборони", - зазначив міністр.

Квіт додав: "У разі необхідності ми надаємо і виходимо з ініціативами, щоб передавати, наприклад, якесь майно, яку нерухомість, щоб ці кафедри могли існувати. Також через державне замовлення здійснюється підготовка цих кадрів. Але, окремих спеціальних коштів Міністерство освіти і науки не має. Але ми всіляко сприяємо відкриттю таких кафедр і дуже тісно співпрацюємо з Міноборони", - підсумував Квіт.

Крім того, Квіт розповів, що ректор Черкаського національного університету ім. Богдана Хмельницького має всі необхідні документи та стаж роботи, правоохоронні органи провели розслідування.

Схожі новини