Передплата 2024 «Добра кухня»

Святослав Вакарчук: “Я добився успіху тому, що став вільною людиною”

  • 14.05.2015, 21:05
  • 5 088

Легендарному музиканту виповнилося 40 років

Поки багатотисячна армія прихильників “Океану Ельзи” організовує флеш-моби на площах країни, Славка з днем народження привітав президент України. Як слушно зауважив Петро Порошенко “з піснями Вакарчука ми стаємо мудрішими”. На глибокі роздуми наштовхують не лише текти Святослава, а й його висловлювання. “ВЗ” підготував вибірку найцікавіших цитат Святослава за останніх три роки.

    - Людина, яка немає принципів — ніколи не стане щасливою… Нація, яка не має принципів — ніколи не стане успішною

    - Щоб досягти успіху в музиці, потрібно мати талант і сильний характер. Пригадую, коли повертались з репетицій разом з Юрою Хусточкою. Я сказав, що аби те, чим ми займаємось, мало сенс – воно повинно бути цікавим якомога більшій кількості людей. На що Юрко відповів: “Ти ж розумієш, що в цій країні таку музику масово слухати ніхто не буде”. “Чому не буде? Це залежить тільки від нас”, - сказав я, і, як виявилось, був правий.

    - Шоу-бізнес — це технологія, що дозволяє відбутися. Творчість — це прагнення бути. В цьому різниця.

    - Я став вільною людиною не тому, що добився успіху… Я добився успіху тому, що став вільною людиною.

    - Українці — абсолютно європейські люди, яких за багато сотень років позбавили ініціативності та здатності шанувати свободу вибору.

    - Не можна просто ходити з простягнутою рукою і казати "Нам погано". По-перше, нам стало погано, тому що ми самі до цього привели. А по-друге, якщо вже сталось, так як сталось, це твоя відповідальність і твоє майбутнє. Ти повинен взяти себе за шкірку, йти вперед і робити щось. Я собі це говорю щодня і говорю кожному українцю.

    - Кожен день пустих балачок політиків віддаляє нашу перемогу. Кожен день самовідданої злагодженої праці - наближає її. Проста математика...

    - 23 роки безвідповідальності вилились Небесними Сотнями і Тисячами. Наступні 23 ми мусимо прожити так, щоб перед Ними ніколи не було соромно!

    - Цей непростий час, як не дивно, може стати дуже продуктивним для нового українського мистецтва. На зламі історії завжди хочеться творити...

    - Я — дуже нелегка людина. Мій настрій мінливий, хоча характер, вважаю, твердий. Уперся рогами в землю і твердо стою на ній. Стоятиму стільки, скільки Бог сили дасть.

З матеріалів “ВЗ”, “ДТ”, Євроньюз та Тwitter

Олена ГУТИК

Схожі новини