Передплата 2024 «Добра кухня»

Порошенко відкрив на Львівщині українсько-американські військові навчання

  • 20.04.2015, 12:55
  • 2 468

Спільні навчання-тренінги відбуватимуться за участі 173-ї повітряно-десантної бригади армії США і бойових підрозділів Національної гвардії України

Сьогодні у селищі Старичі Яворівського району на Львівщині, у Міжнародному центрі миротворчості та безпеки Академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного, відбулася церемонія відкриття українсько-американського командно-штабного навчання Fearless Guardian-2015. Відкривав навчання президент України Петро Порошенко, який цього дня перебуває з робочим візитом на Львівщині.

Тривалі спільні навчання-тренінги відбуватимуться за участі 173-ї повітряно-десантної бригади армії США і бойових підрозділів Національної гвардії України. Нагадаємо, 17 квітня для участі у військових навчаннях до України прибули десантники 173-ї бригади США. У навчаннях також братимуть участь підрозділи «Азов», батальйон ім. Кульчицького, «Ягуар», «Омега» та інші частини з Києва, Харкова, Запоріжжя, Одеси, Львова, Івано-Франківська та Вінниці.

Крім того у навчанні українських військових, крім американських фахівців, будуть брати участь представники Збройних сил Великобританії, Канади та Польщі. Про це заявив президент Петро Порошенко на церемонії відкриття українсько-американських військових навчань "Фиарлес Гардіан — 2015" на Яворівському полігоні у Львівській області, передає Еспресо.TV.

"Мені приємно повідомити, що до наших американських партнерів, які надсилають до нас своїх представників Збройних сил, приєдналися Великобританія, Канада, Польща і багато інших країн", — сказав він. Як зазначив президент, така допомога свідчить про якісно нову військову співпрацю інших країн з Україною. "І ті, хто працює в об'єднаному комітеті з питань співпраці та оборонного реформування, недарма їдять свій хліб", — наголосив Порошенко.

Схожі новини