Передплата 2024 «Добрий господар»

«Сєпари» ріжуть по живому...

Є дані, що бойовики на Донбасі проводять жахливі медичні експерименти над полоненими

Новітні інквізитори воюють у лавах так званих ополченців Донбасу. Вони застосовують нелюдські тортури щодо захоплених у полон бійців української армії та інших заручників. Як і медики-головорізи з гітлерівських концтаборів, проводять хірургічні експерименти над воїнами. Таку шокуючу інформацію підтвердив голова слідчого управління СБУ Василь Вовк.

За словами високопосадовця, повідомлення про наругу базуються на особистих свідченнях звільнених заручників, вони містяться у кримінальних провадженнях. “У нас є дані, що терористи знущаються із заручників у такий спосіб, що фашисти з їхніми концтаборами відпочивають. Терорист на прізвисько Батон проводить над людьми медичні експерименти з хірургічним втручанням”, — заявив Василь Вовк, пославшись на дані розвідки. СБУ перевіряє цю інформацію.

“Високий Замок” уже розповідав про тортури, яких зазнав захоплений у полон “айдарівець”, виходець з Львівщини Василь Пелиш. Бойовики відрубали йому руку — лише за те, що на ній було витатуйовано гасло “Слава Україні!”. В Інтернеті є багато відеороликів про те, як садисти б’ють наших беззахисних бійців, відрізають їм вуха, показово розстрілюють. Відомо, що “ДНРівці” і “ЛНРівці”, щоб відвернути вогонь від себе, біля своїх позицій робили живі щити з наших полонених, прив’язуючи їх до дерева. Глумом можна назвати і замінування тіл загиблих, яке влаштовували носії “русского мира”, блюзнірське фотографування “зелених чоловічків” на фоні вбитих українців. Тож звістка про “хірургічні експерименти” такого собі Батона не здається вигадкою. Ці експерименти нагадують злодіяння у часи Другої світової зловісного “доктора Менгеле”, головного лікаря Освенціму, який різав живих дітей, без знеболювального кастрував в’язнів, здирав з них шкіру, вирізав органи...

У січні цього року одна з волонтерів повідомляла, що майже усіх півтори сотні українських заручників, яких перед Різдвяними святами було звільнено з полону, “сєпари” кастрували. СБУ тоді спростувала це повідомлення, назвала його фейком. Однак нова інформація на цю тему лише підтверджує брак людськості у бойовиків. Терористи і гуманізм — речі несумісні.

Про такі знущання зі своїх побратимів знають і бійці на передовій. Це стимулює їх якнайшвидше поквитатися з цинічним ворогом.

Коментар для «ВЗ»

Валентина ВОЛГА, психолог-психотерапевт (Київ)

Швидко позбутися психологічного стресу покаліченим заручникам не вдасться — у думках ще довго перебуватимуть на війні. Щоб повернутися до повноцінного життя, потрібен час. Травма від того, що з ними виробляли у полоні, залишиться на все життя. Ці люди потребують уваги не тільки держави, а й рідних, близьких, медиків-фахівців. Справа не в тому, щоб постраждалих відволікти. Їх треба стимулювати до життя, навчити з цим жити. Мають прийняти те, що з ними відбулося. Шлях до одужання (насамперед, психологічного) складний, триватиме не один рік. Не треба робити вигляд, що нічого не відбулося. Бо тим самим ми знецінимо всі ті жахи, які ці хлопці там пережили...