Передплата 2024 «Добрий господар»

Порошенко: "Україна може запровадити більш жорсткий економічний режим у Донецькій та Луганській областях"

  • 04.11.2014, 23:37
  • 916

Про це заявив на засіданні РНБО президент Петро Порошенко.

"Я не виключаю, що наслідком сьогоднішнього засідання може стати посилення режиму перетину блокпостів, з обмеженням руху тих, хто може складати загрозу надсилання до нас розвідувально-диверсійних груп. Я не виключаю, що економічний режим ми вимушені будемо зробити жорсткішим", — заявив Порошенко.

Він нагадав, що Україна продовжує забезпечувати території, підконтрольні терористам електроенергією та газом.

"Ми продовжуємо нести тягар, не отримуючи ні копійки ні за електроенергію, ні за газ. Продовжуємо опалювати Донецьк і Луганськ в умовах мінусових температур. Хоча за законом ми вже давно мали відключити і опалення, і енергозабезпечення", — сказал Порошенко.

При цьому президент пообіцяв зробити все можливе, щоб мирні громадяни не постраждали, хоча і визнав, що псевдовибори на Донбасі "відкинули нас від вирішення цих надзвичайно важливих соцпитань".

Президент Петро Порошенко запевнив, що ймовірні наступи на Бердянськ, Маріуполь, Харків та Дніпропетровську область будуть відбиті за допомогою військових з'єднань.

За його словами, він як головнокомандувач дав доручення силовиками "сформувати декілька нових частин і з'єднань, як і дозволять вже зараз перекрити можливі наступи.

"Йдеться про напрямок Бердянська, Харкова, північніше Луганська, Маріуполя та дніпропетровської області", — сказав він.

Крім того, за словами Порошенка, план щодо встановлення трьох ліній фортифікаційних споруд вздовж контрольованої Україною території чітко виконується.

"Триває забезпечення наших частин наших збройних сил, технікою, як наступального, так і розвідувального характерів", — сказав він.

Порошенко наголосив, що Україна налаштована вирішувати конфлікт на Донбасі винятково мирним шляхом.

"Однак ми маємо пам’ятати, що ми здатні захистити нашу державу", — сказав він.

Джерело: Українська правда

Схожі новини