Передплата 2024 «Добрий господар»

Руслана Римарська: «Кандидати не готові бути чесними»

Передвиборча кампанія-2014 добігає кінця: цієї неділі українці оберуть новий парламент. Цьогорічні передвиборчі перегони були як ніколи швидкі і відбувалися в умовах, яких досі країна не мала. Своїми враженнями про перебіг кампанії ділиться кандидат у народні депутати України по 126-му виборчому округу Руслана Римарська.

— Пані Руслано, ви — новачок виборчих перегонів, як оцінюєте цьогорічну кампанію до Верховної Ради Украї­ни?

— Кампанія була дуже короткою і важкою, як для виборців, так і для кандидатів. Фізично було важко зустрітися з усіма виборцями і вислухати кожного. Враження від зустрічей — зневіра людей. Вони не вірять політикам, бо навчені гірким досвідом порожніх обіцянок. Чимало моїх виборців переконані, що результат виборів куплений одним із моїх опонентів, а тому не бачать змісту йти на дільниці. В їхніх очах — недовіра, яка, щоправда, зникає при довгих щирих розмовах. Насправді в глибині душі люди вірять, що все, що відбулося і відбувається в країні останній рік, недарма.

— На вашу думку, перегони були чесними і чистими?

— Ця кампанія мало чим відрізнялася від попередніх у контексті передвиборчої боротьби. Фактів некоректної поведінки одного кандидата проти іншого не бракує, на жаль. Коли інші кандидати на окрузі зрозуміли, що я налаштована серйозно, проти мене почали вести брудні інформаційні війни. Чого я тільки не чула — що мене фінансує Тігіпко, що я є технічним кандидатом Кмітя, що не допомагаю нашим бійцям у зоні АТО, і ще багато різного, чого не хочеться повторювати. Це дуже неприємно, але сподіваюся, що виборці розуміють, яка брудна річ політика, і зроблять правильні висновки. Не будую свій рейтинг, спекулюючи на темі допомоги учасникам АТО. Маніпуляція цією темою у політичних інтере­сах є неприпустимою. Кожен свідомий громадянин України, включаючи мене, мою родину та друзів, допомагає воїнам АТО, і про це не обов’язково оголошувати на весь світ. Для мене важливо показати конкретні дії, спрямовані на те, щоб про наших воїнів АТО належним чином піклувалася держава.

— Ви готові оприлюднити справжній кошторис витрат на свою виборчу кампанію?

— Завжди наголошую на тому, що є чесною і відкритою і хочу принести ці якості в українську політику. Коли вирішила балотуватися, то разом з чоловіком вирішили продати один з двох сімейних автомобілів, виручені кошти стали бюджетом моєї виборчої кампанії. Свідомо не зверталася по допомогу до своїх знайомих бізнесменів, бо розумію, що такий крок накладає додаткові зобов’язання, які не хочу мати, бо йду працювати в парламент для простих людей.

Жодних найманих політтехнологів чи агітаторів у нас немає. В кампанії мені допомагали мої друзі та однодумці, які роблять свою роботу не за гроші.

— Зважаючи на усі негативи виборчого процесу, чи не шкодуєте, що почали боротьбу за парламентське крісло?

— Не шкодую. Вже багато зроблено, але ще більше треба зробити. Майже закінчено роботу над законопроектом щодо надання воїнам АТО статусу учасника бойових дій. Подання цього документа буде моїм першим кроком на посаді народного депутата, і це саме та стратегічно важлива допомога, яку відчують хлопці та їхні сім’ї, коли закон буде прийнято. Спільно з громадою Стрийщини створено стратегію розвитку регіону до 2020 року. Коли стану депутатом і цей пілотний проект буде втілено, аналогічні стратегії ми створимо та втілимо спільно з громадами інших районів Львівщини. Я стану першим депутатом, що регулярно звітуватиме перед вами.

Світлана Рубан, Стрийська школа №7, вчитель

Руслана Римарська — саме та людина, яка здатна достойно представляти інтереси людей в парламенті. Серед інших кандидатів на окрузі вона має низку переваг. Зокрема, молодість та відповідну освіту. Руслана — політик нової генерації, з новим мисленням і баченням проблем як конкретного населеного пункту, так і країни в цілому. Має розуміння того, що народний депутат — це в першу чергу законотворець і лобіст свого регіону. Зрештою, вона — представник жіноцтва, яке слабо представлене у Верховній Раді.

Ірина Кость, Стрийська міська поліклініка, лікар

Руслана — щира, з нею приємно спілкуватися. Вона цілеспрямована, має амбітні плани, а не переповідає одні й ті ж обіцянки, як решта кандидатів. Вона не має політичного шлейфу і йде самовисуванцем. Я в політичних партіях зневірилися, а Руслані Римарській довіряю. Побільше би нам у парламенті такої освіченої та досвідченої молоді, то, може, й зажили би краще.

Віктор Шевчук, доктор економічних наук, професор,завідувач кафедри міжнародних економічних відносин, проректор з науки Львівської комерційної академії

Підтримую Руслану в її бажанні стати парламентарієм. Вона енергійна, активна, розбирається в економічному та суспільно-політичному житті рідного краю. Має бажання працювати на благо своєї країни і людей. З того часу, коли була моєю студенткою, у мене збереглися хороші спогади про неї як про працьовиту, наполегливу людину. Руслана знає, що треба робити і якими є можливості. Руслана реаліст. У політиці багато популізму, але це не про неї. Руслана має досвід наукової роботи, підприємницької діяльності та державної служби. А це вдале поєднання для того, щоб вміти дивитися на речі з різних боків. Руслана Римарська — яскравий приклад політика нової генерації, які повинні бути у владі й працювати задля розвитку України.

Схожі новини