Передплата 2024 «Добре здоров’я»

"Росію очікує 20-річна партизанська війна в Україні"

  • 21.10.2014, 18:52
  • 1 416

"Росію очікує 20-річна партизанська війна в Україні у разі, якщо вона наважиться на подальшу агресію", -зазначив глава польського Сейму Радослав Сікорський

Про це 20 жовтня заявив колишній міністр закордонних справ Польщі і нинішній глава польського Сейму Радослав Сікорський, передає НБН.

«Те, чого я боюся, що росіяни просто не зможуть прийняти факт існування України як окремої нації... І якщо вони захочуть піти далі проти українського націоналізму, то тоді Росія дізнається, що Україна є справжньою нацією і зіткнеться з 20-річною партизанською війною», — сказав пан Сікорський, передає Politico Magazine.

Політик зазначив, що Росія може легко захопити території української держави, на якій Кремль хоче створити т.зв. «Новоросію», але буде мати труднощі з утриманням її під своїм контролем.

«Вони можуть виграти битву, але утримувати цю величезну територію потрібно сил в розмірі 200-300 тисяч військових і 10 років. І вони ніколи не зможуть її утримувати без постійної національної мобілізації», — сказав глава польського Сейму.

Як повідомляв НБН, 20 жовтня міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський заявив, що російська розвідка почала зондувати ситуацію в Україні на предмет анексії ще в 2011 році.