Передплата 2024 «Добрий господар»

Наливайченко :"Україна повністю припинила продаж озброєнь Росії"

  • 25.08.2014, 22:44
  • 781

Всі військово-промислові контракти з РФ зупинені.

Наливайченко повідомив про припинення співробітництва з РФ у ВПК Україна в повному обсязі припинила поставки продукції військового призначення до Росії. У цьому запевнив керівник СБУ Валентин Наливайченко в ефірі одного з українських телеканалів. Очільник спецслужби наголосив, що СБУ здійснює контроль над виробництвом відповідної продукції як державними, так і приватними підприємствами.

"Це важливе і принципове рішення президента — взяти під повний контроль не тільки казенні та державні підприємства, а й приватні. Як "Мотор Січ" та інші. Які — це правда — мали контракти не один рік, а можливо десятки років з підприємствами на території РФ", — зазначив Наливайченко.

Також спеціальна комісія посилила контроль над невивезенням і недопущенням переміщення продукції військового або подвійного призначення з території України в Росію.

"Всі ці контракти зупинені", — запевнив Наливайченко. "Є багато розробок, які були унікальним ноу-хау українських підприємств, наприклад, дніпропетровських. Ці секрети знаходяться у державній владі і охороняються. Повірте, російські фахівці не мають, наприклад, кодів", — додав він.

Схожі новини